Feyenoord-talenten hebben weinig te vertellen op bezoek bij Benfica

Feyenoord Onder-19 verloor dinsdagmiddag in de Youth League van Benfica: 2-0. De Portugese leeftijdsgenoten waren veel sterker dan de ploeg van coach Pascal Bosschaart. Daarmee gaven de Rotterdammers niet het goede voorbeeld aan de hoofdmacht, die woensdagavond in actie komt.

© Screenshot: X (@ZS_Voetbal)
Benfica U19
Benfica U19
2 - 0
Feyenoord U19

Voor het derde duel in de Youth League stond er een tripje naar Lissabon op het programma voor de talenten van Feyenoord. Daar had het echter weinig in te brengen tegen de altijd sterke jeugdploeg van Benfica. Bij rust keken de gasten tegen een 1-0-achterstand aan. Bij een snelle uitbraak vlak voor rust, hield Goncalo Moreira het hoofd koel.

Klik op de tekst boven de video om het doelpunt te bekijken.

Feyenoord kwam daarna niet lekker de kleedkamer uit. Vier minuten na rust verdubbelde Benfica de voorsprong. Weer was het Moreira, ditmaal met een bekeken schot van afstand. Daar bleef het bij. De Portugezen hadden kansen om de voorsprong nog verder uit te breiden, maar gingen daar slordig mee om.

Daarmee is het nog niet het Youth League-seizoen van Feyenoord. Na drie wedstrijden wachten de Rotterdammers nog altijd op het eerste punt. Eerder verloor het al van Girona en Bayer Leverkusen. Ook de leeftijdsgenoten van Bologna staan op nul uit drie. Sparta Praag en RB Leipzig krijgen later op woensdag de kans om het eerste punt te pakken.