Feyenoord-killer Dinamo Kiev kan ook Ajax dwars zitten

De te verwachten uitschakeling van Borussia Mönchengladbach in de play-offs van de Champions League heeft ook gevolgen voor Ajax. Als Dinamo Kiev, dat dinsdag de heenwedstrijd in Duitsland met 3-1 won, zich plaatst voor de groepsfase is Ajax bij de loting veroordeeld tot Pot 3.

Feyenoord-killer Dinamo Kiev kan ook Ajax dwars zitten

Van de 22 clubs die zich rechtstreeks plaatsten voor de groepsfase van de Champions League, heeft Ajax de zestiende coëfficiënt bij UEFA. De Amsterdammers zouden daardoor als laatste club deel uitmaken van Pot 2. Dinamo en Sporting Braga mogen zich dan echter niet via de play-offs plaatsen voor het hoofdtoernooi.

Dat lijkt nu al onmogelijk, aangezien Dinamo - mede door een eigen doelpunt van Luuk de Jong - volgende week in eigen huis een 3-1 zege verdedigt in de return tegen Borussia Mönchengladbach. Sporting Braga speelt woensdagavond de heenwedstrijd in de play-offs thuis tegen Udinese.

Als Ajax bij de loting in Pot 2 is ingedeeld, ontloopt het Benfica, Manchester City, Schalke 04, Shakhtar Donetsk, Valencia en Zenit Sint-Petersburg. Daarbij voegen zich Dinamo Kiev en Sporting Braga. Als een van die clubs de play-offs niet overleeft, schuift Olympiakos Piraeus door uit Pot 3. De kampioen van Griekenland staat één plek hoger dan Ajax in de coëfficiëntenranking van de UEFA. Foto: VI Images

Bekijk hier al onze video's