FIFA opent richting nieuw club-WK extra transferwindow

Reacties

Naast de gebruikelijke zomer- en wintertransferwindow komt er in 2025 een extra transferwindow, zodat deelnemers aan het WK voor clubs de kans krijgen om hun selectie in aanloop van dit toernooi van nog wat vers bloed te voorzien.

FIFA opent richting nieuw club-WK extra transferwindow
© Pro Shots

Het WK voor clubs wordt vanaf komend jaar een vierjaarlijks zomertoernooi, waar liefst 32 clubs aan gaan meedoen. Het toernooi wordt in de eerste editie van 15 juni tot 13 juli 2025 gehouden in de Verenigde Staten. Pas tijdens dit WK gaat in de meeste Europese landen de zomerse transferwindow open.

Om WK-deelnemers de kans te geven om met nieuwe sterren aan boord naar Amerika af te reizen, heeft de FIFA een extra transferwindow aangekondigd. Deze zal van 1 tot 10 juni duren. Iedere nationale voetbalbond mag wel nog zelf beslissen of het de markt in deze tien dagen inderdaad zal openen of niet.

Bij groen licht mogen niet alleen de WK-deelnemers uit het betreffende land, maar alle clubs tien extra dagen in spelers handelen.

Tevens wordt het voor WK-deelnemers mogelijk om aflopende contracten van spelers met een bepaald aantal dagen te verlengen. De meeste contracten lopen tot eind juni, maar dan is het toernooi in de VS nog bezig, waardoor spelers gedurende het WK transfervrij zouden kunnen worden. Om dat te voorkomen, krijgen clubs (en spelers) de kans om voor een korte periode te verlengen. 

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.