Fijne rentree voor Frenkie de Jong bij Barcelona

Reacties

Frenkie de Jong is terug bij Barcelona. De Nederlandse middenvelder maakte dinsdagavond tegen Young Boys na ruim vijf maanden zijn rentree. Sportief had de Catalaanse grootmacht hem overigens niet nodig tegen de Zwitsers.

Fijne rentree voor Frenkie de Jong bij Barcelona
© Pro Shots
Barcelona
Barcelona
5 - 0
BSC Young Boys
BSC Young Boys

Barcelona verteerde de eerste nederlaag onder leiding van Hansi Flick namelijk goed. Na ruim een half uur hadden Robert Lewandowski (liep de bal simpel binnen bij de tweede paal), Raphinha (uit de rebound) en Iñigo Martínez (kopbal uit een vrije trap) de zege al in veilige haven gebracht. De Braziliaanse buitenspeler, die de aanvoerdersband droeg, schoot raak uit de rebound na een heerlijke actie en dito schot van Pedri.

Zodoende was het direct na de pauze al tijd voor Frenkie om te gaan warmlopen. Terwijl de Nederlander dat deed, maakte Lewandowski met een kopbal van dichtbij de tweede van zijn avond en kwam daarmee in een rijtje met Cristiano Ronaldo met meer dan 50 CL-goals. Een kwartier voor tijd was het voor Frenkie tijd om zijn rentree te maken: hij kwam Lamine Yamal vervangen.

De oud-Ajacied was niet de enige die met een staande ovatie werd ontvangen door het thuispubliek, ook Ansu Fati – die tegen AS Monaco wel al twee minuten voor tijd ingevallen was – werd met een applaus begroet. Met de twee invallers binnen de lijnen werd een voorzet van Alejandro Baldé via een Zwitsers been nog gepromoveerd tot doelpunt. Al met al een fijne avond voor Barcelona en zeker voor Frenkie en Fati.

Alles over de Champions League

We bundelen het laatste Champions League-nieuws op onze Champions League -pagina. Van PSV, tot Feyenoord en de topfavorieten, alles komt voorbij. Alle wedstrijden zijn ook hier te vinden.
UEFA Champions League

Stand UEFA Champions League 2024/2025

Europa

Team
GS
W
G
V
DV-DT
DS
Pt.
1
Borussia Dortmund
2
2
0
0
10-1
+9
6
2
Brest
2
2
0
0
6-1
+5
6
3
Bayer Leverkusen
2
2
0
0
5-0
+5
6
4
Manchester City
2
1
1
0
4-0
+4
4
* Actueel tot en met 1 okt. 2024
Bekijk hier al onze video's
Meer Barcelona
Meer over Barcelona
Meer F. de Jong
Meer over F. de Jong
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.