Fiorentina klopt AC Milan in duel vol gemiste strafschoppen

Fiorentina en AC Milan hebben zondagavond een opmerkelijk duel gespeeld in de Serie A, dat de geschiedenisboeken in gaat omdat er tot drie keer toe een strafschop werd gestopt: tweemaal door Fiorentina-goalie David de Gea, een keer door Milan-sluitpost Mike Maignan. Fiorentina won uiteindelijk: 2-1.

Fiorentina
Fiorentina
2 - 1
AC Milan
AC Milan

De eerste strafschop werd makkelijk gegeven na een vermeende overtreding van Theo Hernández. Moïse Kean ontfermde zich over het klusje, maar zag Maignan redden. Fiorentina kwam evenwel op voorsprong na ruim een half uur. Yacine Adli, door Milan uitgeleend aan de paarshemden, deed zijn broodheer pijn met een fijne poeier die de ruststand op 1-0 bepaalde.

Dat was overigens niet voordat Hernández zelf zijn miserabele eerste helft had vervolledigd: na het veroorzaken van een pingel miste hij er ook eentje. Het was geeneens een slechte poging van de Fransman, de redding van De Gea was indrukwekkend. Was de derde penalty dan scheepsrecht? Nee: tien minuten na rust was het wéér De Gea, nu op een inzet van Tammy Abraham. Er was open spel nodig om de Spaanse sluitpost te verschalken.

Op het uur was het Christian Pulisic die met een stijlvolle volley voor de gelijkmaker zorgde, ook drie De Gea's hadden hier niet veel kunnen uitrichten. Toch bleven de punten in Toscane na een prachtige goal van Albert Gudmundsson, de IJslander roste de bal ongenadig hard langs Maignan. Daar had Milan, met Reijnders in de basis, niet meer van terug.

De Rossoneri zijn de aansluiting met de top van de Serie A kwijt en staan zesde, met één punt meer dan Fiorentina, dat wel pas op de elfde plek volgt. Over twee weken gaat Fiorentina aan de Via del Mare tegen Lecce spelen, Milan krijgt Udinese op bezoek in zijn monumentale huiskamer.