Fiorentina luistert naar coach en ontslaat hem

Emiliano Mondonico is niet langer coach van Fiorentina. De club uit Florence ontsloeg maandag de 57-jarige trainer.

Fiorentina luistert naar coach en ontslaat hem

Het ontslag komt niet als een verrassing. Mondonico had de clubleiding zondag na het 2-2 gelijkspel gevraagd zich te beraden op zijn positie. De coach voelde dat hij het vertrouwen miste van de aanhang van Fiorentina, getuige de verwensingen die hij na het gelijkspel moest incasseren.

De clubleiding zegt enorm verrast te zijn door het verzoek van Mondonico en beweert tegen zijn zin de coach te hebben ontslagen. 'Vanwege de belangrijkheid van dit project is Fiorentina verplicht tegenover de stad, de supporters en de spelers om rekening te houden met de persoonlijke problemen van Emiliano Mondonico.'

Doelman Sergio Buso zal woensdag tijdens het duel met Reggina fungeren als interim-coach. Het gepromoveerde Fiorentina neemt de veertiende plaats in op de ranglijst van twintig Serie A-clubs.

Mondonico arriveerde vorig seizoen in Florence en loodste Viola naar de Serie A. Hij werkte eerder onder meer voor Napoli, Torino en Atalanta. Met Torino bereikte hij in 1992 de finale van de UEFA Cup, waarin Ajax te sterk bleek.

Bekijk hier al onze video's