Fiorentina snoept Juventus ook punten af

Juventus is na het gelijkspel tegen Fiorentina (1-1) nog altijd ruim koploper in de Serie A maar acteert uiterst moeizaam de laatste weken. Van de laatste vijf competitieduels speelde het maar liefst vier keer gelijk.

In Delle Alpi was het kijkspel zelden boeiend. Het tempo was laag en de kansen schaars. Fiorentina miste bovendien al na een kwartier een strafschop. Christian Abbiati stopte de inzet van Luis Antonio Jimenez.

Na rust kwam het duel een beetje meer tot leven. Binnen twee minuten opende Luca Toni de score. De Fiorentina-spits ontsnapte slim en schoot hard raak.

De topscorer van Italië brak met zijn 27ste dit seizoen het clubrecord van Kurt Hamrin en Gabriel Batistuta, die beiden in het paars van Fiorentina tot 26 goals kwamen.

Een kwartier later wist Juve voor het eerst in de laatste vier wedstrijden weer eens te scoren. Patrick Vieira vond Alessandro Del Piero en de aanvaller schoot de bal koelbloedig voorbij Bogdan Lobont.

In de slotfase was Toni nog een keer dicht bij een doelpunt maar ook Juventus had alsnog het volle pond kunnen binnenhalen. Zlatan Ibrahimovic liet zien niet aan een productief seizoen bezig te zijn.

Juventus zag Milan twee punten inlopen maar heeft nog een gunstige marge van zeven punten over op vijf speeldagen voor het einde van de competitie. Fiorentina raakte de vierde plaats kwijt aan AS Roma, dat nu één punt meer heeft.