Argentinië naar laatste vier Copa América ondanks flater Messi

Reacties

Argentinië mag zich halvefinalist op de Copa América noemen. Daarvoor dankt de wereldkampioen met name doelman Emiliano Martínez. Lionel Messi eiste een minder positieve rol op.

Argentinië naar laatste vier Copa América ondanks flater Messi
© Pro Shots
Argentinië
Argentinië
ns
1 - 1
Ecuador
Ecuador

In de reguliere speeltijd van de kwartfinale tegen Ecuador stevende Argentinië lange tijd af op een nipte zege dankzij een doelpunt van Lisandro Martínez in de 35ste minuut. Kevin Rodriguez, spits van Union Sint-Gillis, stak daar met zijn eerste interlanddoelpunt in de blessuretijd van de tweede helft echter een stokje voor.

Het duel ging naar penalty's en daarin mocht namens Argentinië Lionel Messi de eerste penalty nemen. De 37-jarige wereldster faalde met een panenka die via de lat in het dak van het doel belandde. Messi mocht vervolgens zijn keeper bedanken. Martínez keerde twee Ecuadoriaanse strafschoppen. De overige Argentijnse penalty's werden benut door achtereenvolgens Julian Álvarez, Alexis Mac Allister, Gonzalo Montiel en Nicolás Otamendi.

De overige drie kwartfinales in de Copa worden in de komende nacht (Venezuela - Canada) en de nacht daarop (Colombia - Panama en Uruguay - Brazilië) afgewerkt.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.