Rulli één van de vier wereldkampioenen in olympische selectie Argentinië

Reacties

Argentinië is van plan om Ajacied Géronimo Rulli het doel en de eer van Argentinië te laten verdedigen op de Olympische Spelen in Frankrijk later deze zomer. De sluitpost is één van de vier wereldkampioenen in de ploeg van bondscoach Javier Mascherano.

Rulli één van de vier wereldkampioenen in olympische selectie Argentinië
© Pro Shots

Als de berichtgeving vanuit Argentinië klopt was Aston Villa-doelman Emiliano Martínez de eerste keuze. Hij viel af omdat zijn club een veto uitsprak – clubs zijn niet verplicht om spelers af te staan voor de Spelen. Het is de verwachting dat Ajax voor zijn tweede doelman niet dwars gaat liggen. Argentinië heeft Rulli in ieder geval opgenomen in de selectie voor de Olympische Spelen, die vannacht bekend werd.

De 32-jarige keeper verdedigde het Argentijnse doel in 2016 al op de Olympiade in Brazilië, toen werden de blauw-witten roemloos uitgeschakeld in de groepsfase. Rulli was ook deel van de WK-winnende Argentijnse selectie van 2022. Uit die ploeg gaan met Nicolás Otamendi, Thiago Almada en Julián Álvarez nog drie spelers mee naar Frankrijk. Argentinië is in de poulefase gekoppeld aan Irak, Marokko en Oekraïne. De wedstrijden zijn tussen 24 juli en 9 augustus.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Olympische Spelen

Stand Groep B Olympische Spelen 2024 Paris

Wereld

Team
GS
W
G
V
DV-DT
DS
Pt.
1
Argentinië O23
0
0
0
0
0-0
0
0
2
Marokko O23
0
0
0
0
0-0
0
0
3
Irak O23
0
0
0
0
0-0
0
0
4
Ukraine U23
0
0
0
0
0-0
0
0
* Actueel tot en met 10 mei 2024
Bekijk hier al onze video's
Meer Argentinië O23
Meer over Argentinië O23
Meer Olympische Spelen
Meer over Olympische Spelen
Meer G. Rulli
Meer over G. Rulli
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.