Rulli maakt reputatie als penaltykiller direct weer waar in Frankrijk

Reacties

Gerónimo Rulli heeft niet lang nodig gehad om naam te maken bij Olympique Marseille. De voormalig keeper van Ajax stopte zondag in de kraker tegen Olympique Lyon voor de tweede keer sinds zijn terugkeer in de Ligue 1 een penalty en staat in het Elftal van de Week van L'Equipe.

Rulli maakt reputatie als penaltykiller direct weer waar in Frankrijk
© Pro Shots
Olympique Lyonnais
Olympique Lyonnais
2 - 3
Olympique Marseille
Olympique Marseille

De vorige maand bij Ajax vertrokken Argentijn hield Alexandre Lacazette zondagavond van scoren af toen de spits van Lyon mocht aanleggen vanaf elf meter, nadat hij bij zijn debuut al een penalty van Romain Del Castillo had gestopt. Rulli vertolkte met in totaal zes reddingen sowieso een belangrijke rol voor Marseille, dat uiteindelijk met 2-3 won. Het komt hem bij L'Équipe op een 8 te staan, waarmee hij de beste keeper van de afgelopen speelronde in de Ligue 1 was.

Rulli is geen onbekende in Frankrijk. In het seizoen 2019/20 verhuurde Real Sociedad hem al aan Montpellier, waar hij toen ook al twee strafschoppen keerde. In totaal stopte de viervoudig international van Argentinië vier van de zeven penalty's die hij in de Ligue 1 tegen kreeg. Die reputatie als penaltykiller maakte hij de 32-jarige doelman bij Ajax overigens niet waar. Julian Baas (Excelsior) en Xavi Simons (PSV) scoorden in de Eredivisie wel tegen hem.

Rulli vertelde eerder al dat hij zich in de ploeg van Roberto De Zerbi uitstekend op zijn plek voelt en was zondagavond uiteraard blij met de zwaarbevochten zege in Lyon, waar Marseille vanaf de vijfde minuut met tien man speelde. 'Dit was een belangrijke wedstrijd voor de club, we speelden met ons hart. Het hele team, niet alleen ik', reageerde hij na afloop bij DAZN. 'We speelden met een hele stad achter ons. Als je maar graag genoeg wil winnen, dan win je ook.'

De Zerbi
De Zerbi was na afloop blij met de mentaliteit die zijn ploeg toonde in Lyon na de vroege rode kaart voor verdediger Leonardo Balerdi. 'Ik ben niet verrast, ik ben heel blij om deze mentaliteit en deze moed te zien bij de spelers. Ik ben tijdens de wedstrijd altijd blijven geloven in de overwinning. We hadden het zwaar, maar werden elke keer gevaarlijk als we de kans kregen. We geloofden erin en zeiden tegen elkaar dat we de stad Marseille tros konden maken.'

Ligue 1

Stand Ligue 1 2024/2025

Frankrijk

Team
GS
W
G
V
DV-DT
DS
Pt.
1
PSG
5
4
1
0
17-4
+13
13
2
Olympique Marseille
5
4
1
0
15-6
+9
13
3
Monaco
5
4
1
0
10-2
+8
13
4
Lens
5
2
3
0
5-2
+3
9
5
Nantes
5
2
2
1
7-4
+3
8
6
Reims
5
2
2
1
7-7
0
8
* Actueel tot en met 23 sep. 2024
Bekijk hier al onze video's
Meer Olympique Marseille
Meer over Olympique Marseille
Meer G. Rulli
Meer over G. Rulli
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.