Rulli stopt strafschop en boekt grote zege bij debuut voor Marseille

Olympique Marseille heeft zaterdag een eenvoudige zege geboekt bij de start van het Ligue 1-seizoen. Met Gerónimo Rulli onder de lat versloeg de ploeg van Roberto De Zerbi de nummer drie van vorig seizoen met duidelijke cijfers.

Brest
Brest
1 - 5
Olympique Marseille

Rulli staat dit seizoen onder de lat bij Marseille, dat de keeper overnam van Ajax en hem voor drie seizoenen vastlegde. Ook Jeffrey de Lange kwam naar Zuid-Frankrijk, hij begon zaterdag tegen Brest op de bank en zag bij de tegenstander een landgenoot onder de lat staan: Marco Bizot. Voor hem werd de wedstrijd een stuk minder prettig dan voor collega Rulli.

Mason Greenwood, deze zomer overgenomen van Manchester United, opende immers al in de derde minuut de score voor de bezoekers. Niet veel later kreeg Romain Del Castillo de kans op de gelijkmaker. Hij legde aan voor een strafschop, maar Rulli pakte de inzet vanaf elf meter. Daarna ging het van kwaad tot erger voor Brest. Een goal van Luis Henrique en een rake penalty van Greenwood betekenden een 0-3 tussenstand.

Pas daarna deed Mahdi Camara iets terug namens Brest, maar een comeback bleef ver weg. Na de rust herstelde Luis Henrique de marge van drie goals, terwijl ook Elye Wahi aan zijn tegenstander liet zien hoe je een strafschop benut. Zo eindigde het in 1-5 en was het voor Brest een start om snel te vergeten.