Bizarre scrimmage slaat Olympische stunt Marokko stuk in 107de (!) minuut

Reacties

De Olympische Spelen moeten officieel nog beginnen, maar de eerste stunt leek al een feit. Marokko gaf in de zeventiende (!) minuut van de extra tijd echter een zege uit handen tegen torenhoge favoriet Argentinië.

Bizarre scrimmage slaat Olympische stunt Marokko stuk in 107de (!) minuut
© Pro Shots
Argentinië O23
Argentinië O23
1 - 2
Marokko O23
Marokko O23

Al voor het toernooi begon, was het duidelijk: Argentinië moest wel de favoriet zijn. De talentvolle selectie, gevuld met wereldkampioenen Nicolás Otamendi, Julián Alvarez en Thiago Almada, kwam op volle oorlogssterkte naar Frankrijk. Ajacied Gerónimo Rulli, die in Qatar ook de wereldtitel greep, stond onder de lat. Marokko kon daarentegen niet beschikken over bijvoorbeeld Ismael Saibari, die van PSV geen toestemming kreeg om naar Parijs af te reizen.

Saibari werd door Marokko woensdag echter niet gemist. Meedoen belangrijker dan winnen? Niet voor de Marokkanen. Vol hartstocht en bravoure werden de Argentijnen namelijk bestreden. Dat resulteerde in twee hoogtepunten van aanvalsleider Soufiane Rahimi. De spits opende op slag van rust de score. Hij verdubbelde de marge vlak na de onderbreking, toen hij een strafschop verzilverde.

Daarmee was Rulli twee keer geklopt en stond Argentinië voor een zware opgave. Invaller Giuliano Simeone maakte nog de aansluitingstreffer, maar verder leken de Zuid-Amerikanen niet te komen. Tot in de zeventiende (!) minuut van de extra tijd. Plots was daar Boca Juniors-middenvelder Cristian Medina. Hij werkte alsnog de 2-2 tegen de touwen, na een krankzinnige scrimmage, waardoor Marokko een Olympische sensatie misloopt.

Uiteindelijk werd ruimschoots ná de wedstrijd besloten om de goal alsnog af te keuren, omdat er buitenspel was geconstateerd. Het duel werd nog uitgespeeld en Marokko won uiteindelijk met 1-2.

Beelden Eurosport/HBO Max:

Overige uitslag:

Oezbekistan O23
Oezbekistan O23
1 - 2
Spanje O23
Spanje O23

Bekijk hier de doelpunten:

Bekijk hier al onze video's
Meer Olympische Spelen
Meer over Olympische Spelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.