Flekken kan toetreden tot bijzonder Oranje-gezelschap

Reacties

Mark Flekken kan toetreden tot een bijzonder gezelschap Oranje-internationals die nooit in de Eredivisie speelden. De doelman is pas de negende speler die dat kan bewerkstelligen.

Flekken kan toetreden tot bijzonder Oranje-gezelschap
Nederland
Nederland
4 - 2
Denemarken
Denemarken

De doelman van SC Freiburg werd door Louis van Gaal in augustus voor het eerst opgeroepen voor het Nederlands elftal. Tot nu toe kregen Jasper Cillessen en Justin Bijlow echter de voorkeur. Nu dat duo ontbreekt, lijkt een debuut aanstaande.

Flekken werd als jeugdspeler opgepikt door Roda JC. Al in de jeugd maakte hij echter de overstap naar Alemannia Aachen. Via SpVgg Greuther Fürth en MSV Duisburg belandde hij in de Bundesliga bij Freiburg. Daardoor speelde hij nooit in de Eredivisie.

Het is geen unicum dat een speler van Oranje nooit uitkwam voor een Eredivisie-club. Desondanks zijn andere voorbeelden schaars. Slechts een achttal vergezelt Flekken op het lijstje. Na Willi Lippens, Wim Hofkens, Rob Reekers, Jordi Cruijff, Jimmy Floyd Hasselbaink, Nathan Aké, Timothy Fosu-Mensah en Javaïro Dilrosun kan de goalie nummer negen worden. Tim Krul maakte in het verleden ook deel uit van het gezelschap, maar verliet de groep nadat hij voor Ajax en AZ uitkwam.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.