Flick looft Barça-talent na demonstratie tegen Bayern: 'Dit is La Masía'

Reacties

De Spaanse sportkranten kijken al reikhalzend uit naar de kraker van komende zaterdag tussen Barcelona en Real Madrid. Een dag na de spectaculaire comeback van Real tegen Borussia Dortmund (5-2), maakte ook Barça indruk in de Champions League tegen Bayern München (4-1). Met Raphinha als grote uitblinker.

Flick looft Barça-talent na demonstratie tegen Bayern: 'Dit is La Masía'
© Pro Shots
Barcelona
Barcelona
4 - 1
Bayern München
Bayern München

De Braziliaanse gelegenheidscaptain droeg de band bij afwezigheid van de geblesseerde Ronald Araujo en Marc-André ter Stegen en Frenkie de Jong, die als invaller zijn opwachting maakte. De 27-jarige aanvaller is de verpersoonlijking van de transformatie die Barcelona sinds de komst van Hansi Flick heeft doorgemaakt. Afgelopen zomer werd hij nog naar de uitgang geschreven door de Spaanse media, enkele maanden later is Raphinha uitgegroeid tot een van de dragende krachten van het nieuwe Barça.

Raphinha onderstreepte dat door woensdag een hattrick te maken tegen Bayern en staat nu op negen goals in alle competities. Bovendien verzorgde de veelzijdige linkspoot ook nog eens zes assists. 'Hij is een heel goed voorbeeld van hoe het team kan functioren. Hij speelt met intensiteit, zet druk en heeft scorend vermogen. Hij speelde een uitzonderlijke wedstrijd en helpt ons met zijn speciale kwaliteiten', was Flick lovend. 'Wat Raphinha speciaal maakt, is dat hij geniet van het spelletje, net als Lewandowski.'

Flick was ook lovend over Marc Casadó. De 21-jarige middenvelder (foto) heeft door de vele blessures zijn kans gegrepen als nummer 6 en maakte indruk tegen Bayern. 'Het is ongelooflijk. Als je weet waar hij vandaan komt en hem nu ziet spelen op dit niveau, hoe hij zich heeft ontwikkeld... Hij is verdedigend ongelooflijk goed, maar ook met de bal aan zijn voeten. Dit is La Masía. Ik ben heel blij. Iedereen ziet de kwaliteit van deze spelers, toen we in de tweede helft de bal in bezit hielden was het heel goed.'

Zo waren er meer spelers wiens individuele prestatie aandacht verdiende, maar Flick wilde vooral de teamprestatie benadrukken na de klinkende zege op zijn oude werkgever. 'We hebben een jonge ploeg met veel potentie. Bayern is een geweldig team met fantastische spelers, die je graag aan het werk ziet. Als je dit soort wedstrijden wint, mag je dat vieren. En het geeft ons zelfvertrouwen voor El Clásico', keek Flick alvast vooruit richting zaterdag, als zijn ploeg op bezoek gaat in het Estadio Santiago Bernabéu.

De Spaanse sportkranten verheugen zich nu al op dat duel, blijkt wel uit de lyrische voorpagina's. 'Wat een Clásico staat ons te wachten!', koppen AS en Marca eensluidend. In Catalonië spreken Mundo Deportivo en Sport allebei van een demonstratie richting de Spaanse klassieker in Madrid. In aanloop naar dat duel rekende Barça af met zijn 'zwarte beest', zoals Mundo Deportivo het noemt. Van Bayern had het immers al zes duels op rij verloren. Saillant: ook Real was in de laatste vier onderlinge confrontaties te sterk.

Za 26 okt.

LaLiga

Stand LaLiga 2024/2025

Spanje

Team
GS
W
G
V
DV-DT
DS
Pt.
1
Barcelona
10
9
0
1
33-10
+23
27
2
Real Madrid
10
7
3
0
21-7
+14
24
3
Atlético Madrid
10
5
5
0
16-6
+10
20
4
Villarreal
10
5
3
2
18-18
0
18
5
Athletic de Bilbao
10
5
2
3
17-11
+6
17
6
Real Mallorca
10
5
2
3
10-8
+2
17
* Actueel tot en met 23 okt. 2024
Bekijk hier al onze video's
Meer Barcelona
Meer over Barcelona
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.