Barcelona neemt dankzij hattrick Raphinha hardhandig revanche op Bayern

Barcelona heeft woensdagavond een ruime overwinning geboekt op Bayern München. Hansi Flick, die het opnam tegen de ploeg waarmee hij in het verleden zoveel successen behaalde, dankte hattrickheld Raphinha. Zodoende nam Barcelona revanche voor de matige resultaten tegen Bayern van de afgelopen jaren.

Barcelona
Barcelona
4 - 1
Bayern München

Bij Barcelona begon Frenkie de Jong opnieuw op de bank. Hij hoefde zich echter niet te vervelen in de openingsfase. Binnen een minuut opende Raphinha de score. Hij werd door een fraaie steekbal van Fermín López voor de doelman gezet, ging om Manuel Neuer heen en scoorde. Vervolgens nam Bayern München het heft in handen.

Binnen tien minuten stond de 1-1 op het scorebord. Harry Kane kopte een voorzet via de grond binnen, maar de VAR concludeerde dat de spits met zijn knie buitenspel stond. Even later kon hij revanche nemen voor dat millimeterwerk. Kane gleed zeer atletisch een hoge voorzet van Serge Gnabry binnen, waardoor het alsnog gelijk werd. In elf wedstrijden voor Bayern dit seizoen staat de teller voor Kane nu op dertien goals en vier assists.

Voor rust kwam de thuisploeg opnieuw op voorsprong, al was daar een controversieel moment voor nodig. López duwde zijn tegenstander Min-jae Kim in zijn rug, waardoor die mistimede. Zo kon hij de bal breed leggen op Robert Lewandowski, die de 2-1 binnenschoot. Zowel de scheidsrechter als de VAR greep niet in, tot woede aan Duitse zijde. Voor rust werd het ook nog 3-1. Raphinha controleerde knap, trok naar binnen en krulde door de benen van een verdediger zijn tweede binnen in de verre hoek.

Na de onderbreking completeerde Raphinha zijn hattrick. Lamine Yamal legde de bal over de defensie en de Braziliaan schoot diagonaal raak vanuit een lastige hoek. Met een uur op de klok mocht ook De Jong invallen. Hij kon de voorsprong echter niet meer uitbreiden.

Zodoende nam Barcelona revanche voor de afgelopen edities tegen Bayern München. De laatste jaren waren de Duitsers met 2-8, 0-3, 3-0, 2-0 en 0-3 te sterk voor de Catalanen.