Flick neemt schuld op zich na verlies en Pedri benoemt discutabel moment

Barcelona-trainer Hansi Flick trekt het boetekleed aan na de eerste nederlaag van het seizoen in La Liga. De Duitser voerde de nodige wijzigingen door in zijn elftal en betaalde volgens Spaanse media daarvoor de rekening.

Osasuna
Osasuna
4 - 2
Barcelona
Barcelona

Flick stuurde een sterk verjongd Barcelona in het veld tegen Osasuna en hield onder anderen Raphinha en Lamine Yamal aanvankelijk op de bank. 'We moeten deze nederlaag accepteren, want we waren niet goed genoeg', zei de Duitser op de persconferentie. 'Ik neem mijn verantwoordelijkheid voor dit verlies.'

'Waarom ik de wijzigingen in mijn team heb doorgevoerd? Ik moet mijn spelers ook beschermen, vooral degenen die al veel minuten in de benen hebben. De waarheid is wel dat ik niet had verwacht dat we zo zouden spelen. We moeten snel vooruit kijken, want dinsdag spelen we weer in de Champions League', aldus Flick, die dan met Barça tegenover Young Boys staat.

'We hebben te veel fouten gemaakt, hoewel ik denk dat er een overtreding werd gemaakt voordat zij hun tweede goal maakten. Dat Osasuna uiteindelijk vier keer tegen ons scoort, mag gewoon niet gebeuren', zei de trainer, die Robert Lewandowski naar de kant haalde gedurende de tweede helft. 'Hij is sterk, maar we spelen om de drie dagen een wedstrijd. Ik heb hem uit voorzorg gewisseld.'

Pedri, die de aanvoerdersband droeg bij Barcelona, vindt de kritiek op Flick niet terecht. 'Het is normaal dat er gerouleerd wordt bij een ploeg die veel wedstrijden speelt. Dat mag geen excuus zijn. We waren voor de rust niet goed genoeg, maar gezien de tweede helft hadden we wel meer verdiend', zei Pedri in gesprek met Mundo Deportivo. 'Voor de 2-0 van Osasuna was er een duidelijke overtreding op Pau Victor, maar daarvoor werd niet gefloten. Onbegrijpelijk. We hadden ook een penalty moeten krijgen bij een actie op Lamine.'