Flick reageert geïrriteerd op vragen over Olmo: 'Dat is niet mijn taak'

Reacties

Het verlossende woord is nog niet gekomen en dus lijkt het erop dat Barcelona nog geen beroep kan doen op aanwinst Dani Olmo. De club heeft op financieel gebied nog steeds problemen en kan de Spanjaard daardoor niet inschrijven. De Spaanse pers blijft er vragen over stellen en trainer Hansi Flick is daar wel klaar mee.

Flick reageert geïrriteerd op vragen over Olmo: 'Dat is niet mijn taak'
© Pro Shots
Barcelona
Barcelona
2 - 1
Athletic de Bilbao
Athletic de Bilbao

Zelfs met het vertrek van Ilkay Gündogan en de salarisruimte die daardoor ontstaat, heeft Barça volgens Spaanse media nog wat hordes te nemen voordat een speler als Olmo ingeschreven kan worden bij La Liga. De tweede wedstrijd van het seizoen, tegen Athletic Bilbao, lijkt ook te vroeg te komen voor Olmo.

Flick baalt van de situatie, maar ook van de vragen die hij erover kreeg. 'Het is niet mijn taak om hem in te schrijven', reageerde hij gepikeerd op het persmoment richting de wedstrijd tegen Bilbao. 'Ik werk met de spelers die beschikbaar voor mij zijn en dat gaat erg goed. Olmo is klaar voor speeltijd, dus we moeten wachten.'

Met Gündogan verloor Flick vrijdag een ervaren kracht. 'Ik ken hem als speler en als persoon, hij is fantastisch. Zowel voor Barcelona als de nationale ploeg. Hij wilde ons helpen en dat moment kwam deze week', doelde de Duitse coach op de financiële problemen. Door het vertrek van Gündogan is Barcelona af van het hoge salaris van de middenvelder.

Wie niet zo gemakkelijk mag vertrekken, is toptalent Lamine Yamal. De Spaanse superster kan op complimenten rekenen van Flick. 'Hij speelde natuurlijk deze zomer op het EK en daarom hebben we hem pas twee weken bij ons. Maar wat ik zie op trainingen is niet te geloven. Het is belangrijk om spelers te hebben met zoveel balgevoel en balcontrole.'

Barcelona won in de eerste speelronde van La Liga met 2-1 van Valencia door twee goals van Robert Lewandowski. Aartsrivaal Real Madrid verspeelde juist punten.

LaLiga

Stand LaLiga 2024/2025

Spanje

Team
GS
W
G
V
DV-DT
DS
Pt.
1
Barcelona
4
4
0
0
13-3
+10
12
2
Real Madrid
4
2
2
0
7-2
+5
8
3
Atlético Madrid
4
2
2
0
6-2
+4
8
4
Villarreal
4
2
2
0
9-7
+2
8
* Actueel tot en met 2 sep. 2024
Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.