Flick verklaart waarom Gavi wél speelde en De Jong niet

Reacties

Na elf maanden blessureleed maakte Gavi zondagavond zijn comeback in de ploeg van Barcelona. De jonge middenvelder kreeg een staande ovatie én de aanvoerdersband. Voor beide gestes sprak hij zijn dankbaarheid uit.

Flick verklaart waarom Gavi wél speelde en De Jong niet
© Pro Shots
Barcelona
Barcelona
5 - 1
Sevilla
Sevilla

'Ik ben zo blij dat ik er weer ben. De waarheid is dat ik hier maanden over heb gedroomd. Ik ben mijn teamgenoten heel dankbaar, ze hebben het een stuk makkelijker voor me gemaakt. Het is zo moeilijk om als buitenstaander naar je ploeg te kijken. Dat heb ik nu wel geleerd', aldus Gavi, die eind vorig jaar een zware knieblessure opliep en nu dus terugkeerde tijdens een feestavond: Barça klopte Sevilla met 5-1.

En Gavi kreeg dus meteen de aanvoerdersband omgeschoten van Pedri. 'Ik wil ook hem bedanken voor dat gebaar, het is hetzelfde gevoel dat de supporters altijd hebben getoond naar mij toe. Als Barça-speler wil je altijd een keer die band om, dat is een droom die uitkomt', sprak de twintigjarige middenvelder tegenover de kanalen van zijn werkgever.

Ook trainer Hansi Flick was blij. 'Fantastisch dat hij terug is, hij deed het stadion opleven, dat was spectaculair. Iedereen is blij, dat kun je ook wel voelen', sprak de Duitse trainer, die ook over Frenkie de Jong sprak. 'We dachten dat hij vandaag kon starten, maar hij zei dat hij wat pijn voelde. Hij had wel kunnen spelen, maar we kozen ervoor om Gavi in te laten vallen. Frenkie kan woensdag ook spelen.'

Dat komt goed uit, want de Catalanen hebben een pittig weekje voor de boeg. Woensdag wacht Bayern München in de Champions League, volgend weekend staat de confrontatie met Real Madrid op het programma.

Bekijk hier al onze video's
Meer Barcelona
Meer over Barcelona
Meer LaLiga
Meer over LaLiga
Meer Gavi
Meer over Gavi
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.