Foden verlaat Engelse selectie vanwege privéomstandigheden

Reacties

Phil Foden heeft het trainingskamp van de Engelse selectie op Euro 2024 woensdag verlaten om terug naar Engeland te vliegen. Dit heeft te maken met privéomstandigheden in zijn familie, zo heeft de Engelse voetbalbond FA bevestigd. De kans is groot dat The Three Lions het in de achtste finales opnemen tegen Oranje.

Foden verlaat Engelse selectie vanwege privéomstandigheden
© Pro Shots
Engeland
Engeland
0 - 0
Slovenië
Slovenië

Er wordt niet in detail getreden over wat er aan de hand is, in de Engelse pers gaat het verhaal dat Foden terugkeert voor de geboorte van zijn derde kind. Er is nog niets bekend over de duur van Fodens absentie bij de selectie van bondscoach Gareth Southgate in Blankenhain, gelegen in de voormalige DDR.

Zondagavond is de volgende wedstrijd van Engeland in het toernooi. Als groepswinnaar in Poule C krijgen de Engelsen te maken met één van de beste nummers drie. Statistische modellen wijzen uit dat de kans ongeveer twee op drie is dat de tegenstander in Gelsenkirchen vooraf mee zal zingen met het Wilhelmus. Als Foden langere tijd in Engeland verblijft, is het aannemelijk dat hij niet in actie komt tegen Nederland. De man van Manchester City speelde mee in alle drie de groepsduels van Engeland.

Woensdagavond weten we wie Oranje tegenkomt in de achtste finales. Het spoorboekje leest u hieronder:

Alles over het EK

Tijdens het EK bundelen we het laatste EK- en Oranje-nieuws op onze EK 2024-pagina. Alle wedstrijden zijn hier te vinden.
Bekijk hier al onze video's
Meer Engeland
Meer over Engeland
Meer Europees Kampioenschap
Meer over Europees Kampioenschap
Meer P. Foden
Meer over P. Foden
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.