Forlán: 'Zo wil ik geen afscheid nemen van het WK'

Diego Forlán is op tijd hersteld van zijn dijbeenblessure en verwacht erbij te zijn als Uruguay zaterdag voor de derde plaats op het WK zal gaan strijden.

Forlán: 'Zo wil ik geen afscheid nemen van het WK'

De vedette van de Zuid-Amerikanen moest vanwege zijn kwetsuur in het verloren duel met het Nederlands elftal (3-2 verlies) voortijdig naar de kant gehaald worden. Forlán betreurt zijn fysieke ongemakken. 'Ik had gedurende de hele wedstrijd pijn. Misschien was het duel anders gelopen als ik topfit was geweest', vertelt hij aan Kicker.

Door de kwetsuur houdt Forlán een bittere nasmaak over aan het treffen met Oranje. 'Helaas was ik niet fit.' Toch is de aanvaller van Atlético Madrid een dag na de teleurstelling al weer in staat de knop om te zetten.

'Ik wil zo geen afscheid nemen van het WK. Ik denk dat ik fit genoeg ben om zaterdag in de troostfinale mee te spelen', toont hij zich strijdvaardig. 'Wij willen nu derde worden. We gaan zaterdag alles geven en spelen met ons hart.'

Welk land in het duel om de derde plaats de tegenstander van Uruguay wordt, blijkt woensdagavond. Dan treffen Duitsland en Spanje elkaar in de halve finale.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen