Geblesseerde Forlán: 'Ik kon niet voluit gaan'

Diego Forlán heeft het verloren halve finaleduel met Oranje gespeeld terwijl hij kampte met fysieke ongemakken. 'Ik kon niet voluit gaan.'

De aanvaller van Atlético Madrid liet in de eerste helft wel de gelijkmaker (1-1) aantekenen middels een afstandsschot. Een treffer waarbij doelman Maarten Stekelenburg niet geheel vrijuit ging. 'Ik had die bal moeten pakken', stelde de Nederlandse goalie na afloop voor de camera's van de NOS.

'Vanaf de eerste minuut had Forlán een probleem', verklapte bondscoach Oscar Tabárez na afloop van de wedstrijd. De Uruguayaanse keuzeheer haalde zijn vedette tien minuten voor tijd naar de kant.

De spits leek overigens fit. Een misvatting, bleek achteraf. 'Hij was geblesseerd en kon niet verder spelen, daarom koos ik voor een frisse speler ', aldus de bondscoach. Forlán beaamt de woorden van Tabárez. 'Ik kon niet voluit gaan.'

Forlán toonde zich teleurgesteld over de verliespartij. 'Ik houd een wrang gevoel over aan dit duel,' vertelde hij. 'We hebben moeilijkere wedstrijden gehad. Toen Nederland twee keer scoorde in korte tijd was het gedaan. Toch zijn we, ondanks het verlies, ontzettend trots.'

Of Forlán er tijdens het duel om de derde plek bij zal zijn, is vooralsnog onduidelijk. 'Ik hoop de troostfinale te kunnen spelen', stelde de aanvaller na afloop hoopvol.