Forse kritiek op Rode Duivels: 'Wil Tedesco niet afmaken, maar…'

Reacties

In België is er veel chagrijn rondom de nationale ploeg. Weliswaar speelden de Rode Duivels gelijk tegen Italië, maar het spel was bedroevend. Althans, dat is de mening van de analytici.

Forse kritiek op Rode Duivels: 'Wil Tedesco niet afmaken, maar…'
Italië
Italië
2 - 2
België
België

Jan Boskamp is al jaren een van de gezichten van het Belgische voetbal. Als analyticus, voormalig toptrainer en nationale troetelbeer is de Nederlander een figuurlijk zwaargewicht. 'Het was pijnlijk om te zien', liet de oud-international van Oranje optekenen in Het Belang van Limburg.

'Overal op het veld kwamen ze niet één, maar twee of drie stappen te laat', vervolgde hij. 'Het stond helemaal verkeerd en iedere keer als Italië vooruit speelde, was het gevaarlijk. Niemand lijkt nog te weten wat hij moet doen. Ik hou mijn hart vast, als ze maandag Frankrijk treffen.'

Franky Van der Elst kon zich goed vinden in de kritiek van Boskamp. De 86-voudig international is hard voor bondscoach Domenico Tedesco. ‘Hij maakt het veel te moeilijk. Voor ze in formatie staan, zijn ze de bal alweer kwijt. Het is veel te veel gedoe, er wordt té veel over nagedacht', vertelde hij aan Het Nieuwsblad.

'Hij zegt dat ze geen tijd hebben ergens aan te werken, maar waarom hou je dan niet aan bepaalde accenten vast?', vroeg Van der Elst zich hardop af. 'Ik wil Tedesco niet afmaken, maar het is elke keer de vraag wat hij nu weer gaat doen. Zo zet je geen stappen als nationale ploeg.'

België
België
Ma 14 okt.
20:45
Frankrijk
Frankrijk
Bekijk hier al onze video's
Meer UEFA Nations League
Meer over UEFA Nations League
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.