Fortuna op weg naar mooi afscheid Körver

Fortuna Sittard heeft de beste papieren voor het binnenhalen van de zesde periode. Door de nederlaag van FC Zwolle tegen RBC Roosendaal, zijn de Limburgers nu de best geklasseerde ploeg zonder periodetitel.

FC Dordrecht-Fortuna Sittard 1-3Fortuna lijkt op weg om de vertrekkende trainer Frans Körver een mooi afscheid te bieden. De Limburgers staan er goed voor in de strijd om de zesde periodetitel door een klinkende zege tegen FC Dordrecht.

Bij rust leidden de gasten al met 3-0 door goals van Jürgen Heinrichs, Florencio Cornelia en Koen Garritsen. Dordrecht kwam in de tweede helft niet verder dan een eretreffer Mounir Biyadat.

BV Veendam-Stormvogels Telstar 2-1Stormvogels Telstar leed een terechte, maar daardoor niet minder pijnlijke, nederlaag. De ploeg uit IJmuiden had goede zaken kunnen doen in de strijd om de zesde periode, maar gingen ten onder.

Vanaf de strafschopstip maakte Jan Bruin nog een achterstand ongedaan namens de gasten. Ronald Hamming, die deze week zijn afscheid aankondigde, bezorgde Veendam met een mooie volley de zege. De ploeg van coach Joop Gall blijft daardoor zevende, een positie die aan het eind van het seizoen waarschijnlijk recht geeft op deelname aan de play-offs.

FC Den Bosch-Helmond Sport 3-1Den Bosch lijkt in vorm te komen voor de play-offs. De Bosschenaren wonnen de Brabantse derby met Helmond Sport op overtuigende wijze. Robbie Haemhouts en Kiran Bechan zorgden na een 1-1 tussenstand voor een veilige voorsprong voor de thuisclub.

AGOVV Apeldoorn-Fc Volendam 0-1Hoewel FC Volendam bij de aanvang van het duel met AGOVV Apeldoorn precies twee keer zoveel punten had als de opponent, kwam het krachtsverschil slechts tot uiting in één doelpunt. Bernard Hofstede bezorgde Volendam de drie punten.

FC Omniworld-Go Ahead Eagles 0-1Marco Parnela zorgde ervoor dat Go Ahead Eagles met de winst uit Almere vertrok. De Finse verdediger werd in de 67ste minuut matchwinner voor de gasten.

Haarlem-MVV 1-0De twee middenmoters boden weinig spektakel in Haarlem. De thuisclub was gelukkigste. Na een handsbal van MVV'er Daniel Gomez mocht Haarlemmer Achmed Ahahaoui een stafschop nemen. De clubtopscorer (veertien goals) faalde niet.

FC Eindhoven-TOP Oss 1-1Met zijn eerste doelpunt in het betaalde voetbal bezorgde Engin Güngor hekkensluiter Eindhoven een punt. De invaller stiftte de bal keurig over doelman Wilco de Vogt heen. Alexander Prent had TOP eerder nog op voorsprong gezet.

Bekijk hier al onze video's