Fortuna Sittard wil wens Branderhorst in vervulling laten gaan

Reacties

Mogelijk komt er snel een einde aan de situatie waarin Mattijs Branderhorst (30) zich bevindt, als tweede keeper van FC Utrecht. Hij heeft zijn zinnen gezet op een rol als eerste keeper in de Eredivisie en Fortuna Sittard ligt op pole position voor zijn handtekening, melden bronnen rondom de speler. 

Fortuna Sittard wil wens Branderhorst in vervulling laten gaan
© Pro Shots

Branderhorst hoopte vorige zomer met zijn overstap van NEC naar FC Utrecht eerste keeper te worden, maar werd onplezierig verrast door de latere komst van Vasilis Barkas. De Griek is nog altijd de onbetwiste eerste doelman in de Domstad en een vertrek van Barkas ligt ook niet voor de hand.

Daarom wil Branderhorst elders in de Eredivisie een basisplaats veroveren en dat zou heel goed in Sittard kunnen worden. Fortuna heeft goede papieren om de doelman binnen te halen. Die club liet eind vorige week doelman Michael Verrips naar de Belgische promovendus Dender vertrekken. Met Luuk Koopmans (30) staat er nog een keeper onder contract.

Intussen is Michael Brouwer (31), zoals VI vrijdag al meldde, kandidaat nummer één om de nieuwe back-up achter Barkas te worden bij FC Utrecht. Hij keept al sinds 2013 bij Heracles Almelo en was de afgelopen twee seizoenen eerste doelman. Toch laat Heracles hem transfervrij gaan, vanwege regelgeving rond zijn contract dat volgend jaar afloopt. Die situatie leverde de laatste weken veel ophef op in Almelo.

Spelersprofiel

M. Branderhorst


Geboortedatum:
31 december 1993
Leeftijd:
30
Geboorteplaats:
Tiel
Nationaliteit
Nederland
Lengte:
1,92 m
Gewicht:
88 kg
Huidige club:
Fortuna Sittard
Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.