Foutloos PSV kan na kwartier tegen NEC al aan Juventus denken

Reacties

PSV heeft een bijzonder makkelijke zaterdagavond beleefd in de thuiswedstrijd tegen NEC. De Nijmegenaren komen normaal gesproken al niet zo sterk voor de dag in Eindhoven, maar maakten het zaterdag totaal niet waar.

Foutloos PSV kan na kwartier tegen NEC al aan Juventus denken
© Pro Shots
PSV
PSV
2 - 0
N.E.C.
N.E.C.

Vooraf zat er al niet heel veel spanning op het affiche, gekeken naar het historische aspect. In 43 ontmoetingen won NEC geen enkele keer in Eindhoven. Binnen tien minuten werd vervolgens duidelijk dat ook editie nummer 44 een prooi zou worden voor PSV. Kodai Sano vergreep zich aan Guus Til, veroorzaakte zo een penalty en kreeg ook nog eens rood. Luuk de Jong benutte de penalty voor zijn 180ste doelpunt in de Eredivisie. Hij verschalkte de debuterende Stijn van Gassel. Voor PSV was het de 55ste opeenvolgende wedstrijd waarin gescoord werd in de Eredivisie, een nationaal record.

De rode kaart was een hard gelag voor NEC, dat er in de openingsfase nog zorgde dat PSV een moeizame start kende. Met een man minder kon NEC echter bijzonder weinig uitrichten in het Philips Stadion. Omdat Til vijf minuten na de 1-0 voor de 2-0 tekende, kon PSV in zeer prettige sferen al voorzichtig denken aan de eerste Europese wedstrijd van het seizoen.

Komende dinsdag staat de uitwedstrijd tegen Juventus in de hoofdfase van de Champions League op het programma en dus was het onder deze omstandigheden vooral zaak voor PSV om niet tegen blessures op te lopen. Daarbij liet Malik Tillman trainer Peter Bosz nog even schrikken in de eerste helft, maar de Amerikaan kon verder na een korte blessurebehandeling. Tillman stond tegen NEC opnieuw op links, omdat Noa Lang niet bij de wedstrijdselectie zat.

PSV slaagde er ondanks de dominantie niet in om NEC op grote afstand te zetten, hoewel uitblinker Olivier Boscagli en back Matteo Dams er nog dichtbij waren. Beiden raakten de lat met een schot. Ook de arbitrage hielp PSV niet kort na het begin van de tweede helft, want een handsbal van Mees Hoedemakers werd als onbewust beoordeeld, waardoor de bal niet voor een tweede keer op de stip ging.

Al met al kon PSV krachten sparen. Bosz wisselde 25 minuten voor tijd belangrijke spelers als De Jong, Tillman en Jerdy Schouten en haalde ook Adamo Nagalo van de bank. De van FC Nordsjaelland overgekomen verdediger heeft zijn werkvergunning binnen en maakte tegen NEC zijn officiële debuut. Het was een klein hoogtepunt in een verder ietwat saaie slotfase.

PSV blijft als enige club in de Eredivisie foutloos na vijf duels en kan zich nu gaan richten op de Champions League. Het wordt de eerste keer in de clubhistorie dat de Eindhovenaren tegenover Juventus staan.

PSV Nederland

NEC Nederland

NEC Nederland

Eredivisie

Stand Eredivisie 2024/2025

Nederland

Team
GS
W
G
V
DV-DT
DS
Pt.
1
PSV
5
5
0
0
20-3
+17
15
2
AZ
5
4
1
0
14-1
+13
13
3
FC Utrecht
4
3
1
0
6-3
+3
10
4
FC Groningen
5
2
3
0
9-5
+4
9
* Actueel tot en met 19 sep. 2024

Dé gids voor seizoen 2024/25

Alle transfers en vernieuwde selecties overzichtelijk bij elkaar op papier? Bestel dan hier de Seizoengids, die dit jaar verschijnt ná het sluiten van de transfermarkt. Op die manier is de Seizoengids van 2024/25 actueler en relevanter dan ooit.

Abonnees van het weekblad ontvangen de Seizoengids gratis op de mat. VI PRO-abonnees bestellen zonder verzendkosten.

Nog geen VI PRO-abonnee? Sluit dan nu een abonnement af en krijg de Seizoengids 2024/25 cadeau.
Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.