Frankrijk moet diep gaan, maar treft Spanje in finale Spelen

Frankrijk staat in de finale van de Olympische Spelen in eigen land. Het ging moeizaam, maar uiteindelijk werd Egypte in de halve finale op de knieën gedwongen: 3-1.

Frankrijk O23
nv
3 - 1
Egypte O23
Egypte O23

Egypte had in de openingsfase het betere van het spel en kreeg ook de grootste kansen, maar het lukte het Afrikaanse land niet de score te openen. Daarna was het woord lange tijd aan Frankrijk, maar ook de ploeg van Thierry Henry vond het net niet.

Op het moment dat Frankrijk vroeg in de tweede helft de smaak te pakken dacht te hebben, scoorde Egypte via een snoeihard schot van Mahmoud Saber. Daarna waren er kansen in overvloed voor Frankrijk, waaronder van Alexandre Lacazette, wiens schoten niet scherp genoeg waren.

De druk was voor Egypte niet meer te houden en uiteindelijk kwam Frankrijk langszij. Michael Olise stak de volledig vrijstaande Jean-Philippe Mateta weg en die vuurde in de slotfase de gelijkmaker binnen. Omdat het na negentig minuten nog altijd 1-1 stond, moest er verlengd worden. Daarin wist Frankrijk het duel naar zich toe te trekken.

Kort nadat doelpuntenmaker Saber gewisseld was, kwam Frankrijk via Mateta, die zijn tweede maakte, op voorsprong. In de slotfase besliste Olise het duel. Daardoor gaat de finale van de Olympische Spelen tussen Frankrijk en Spanje, dat eerder op de maandag van Marokko won.