Frenkie de Jong op de cover: 'Barcelona wil graag verlengen'

Reacties

Frenkie de Jong siert donderdag de voorpagina van Mundo Deportivo. De reden is dat Barcelona van plan zou zijn om het contract met de middenvelder open te breken en te verlengen. Naast De Jong staan nog vier anderen op de nominatie voor een langer verblijf in Catalonië.

Frenkie de Jong op de cover: 'Barcelona wil graag verlengen'
© Pro Shots

De transfermarkt is gesloten, maar dat betekent niet dat de top van Barça stil zit. 'Er waren aanbiedingen, maar wij wilden niemand meer verkopen. Daar zouden we alleen maar slechter van worden', zei directeur Deco over de afgelopen transferperiode.

Om ook in de toekomst niemand te verliezen, wil de club nu een aantal belangrijke krachten langer binden. Mundo Deportivo noemt de namen van Frenkie de Jong, Ronald Araújo, Pedri, Fermín López en Marc Bernal.

Volgens de krant wil de club zijn positie op de transfermarkt zo versterken. De Jong, Araújo, Pedri en Bernal liggen allemaal tot 2026 vast. Zonder een nieuw contract, zou de club komende zomer hen moeten verkopen om te voorkomen dat ze een jaar later voor niets vertrekken.

Lewandowski
Ondertussen bericht Sport over het contract van Robert Lewandowski. Dat loopt eveneens tot 2026, al zou de club dat eenzijdig kunnen beëindigen aan het eind van dit seizoen. Als de Poolse spits dit seizoen minder dan 55 procent van de wedstrijden speelt, heeft de club de optie om zijn contract op te zeggen.

Gezien de start van het seizoen, lijkt het alleen niet zo'n probleem voor de voormalig Bayern München-spits om dat quotum te halen. De 36-jarige Lewandowski stond aan de aftrap bij alle vier de wedstrijden die Barça tot dusver speelde. De spits was daarin ook vier keer trefzeker, waarmee hij op dit moment topscorer is van La Liga.

LaLiga

Stand LaLiga 2024/2025

Spanje

Team
GS
W
G
V
DV-DT
DS
Pt.
1
Barcelona
5
5
0
0
17-4
+13
15
2
Atlético Madrid
5
3
2
0
9-2
+7
11
3
Real Madrid
5
3
2
0
9-2
+7
11
4
Villarreal
5
3
2
0
11-8
+3
11
* Actueel tot en met 17 sep. 2024
Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Meer Barcelona
Meer over Barcelona
Meer F. de Jong
Meer over F. de Jong
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.