Fris Volendam klimt twee plaatsen na zege op Sparta

Het degradatieduel tussen FC Volendam en Sparta Rotterdam eindigde in een eenvoudige zege voor de thuisclub. De ploeg van trainer Frans Adelaar zegevierde met 3-0.

Fris Volendam klimt twee plaatsen na zege op Sparta

Aan De Dijk was er sprake van een open wedstrijd. Volendam zocht de aanval en Sparta probeerde in de counter gebruik te maken van de ruimte. Het leidde tot kansen over en weer, waarbij Volendam zich kroonde tot de terechte winnaar.

Rowin van Zaanen opende de score. De snelle linksbuiten werd de diepte in gestuurd na een uitstekende pass van Jack Tuyp. Van Zaanen schoof de bal koel onder het lichaam van doelman Cássio Ramos door.

De 2-0 kwam van de voet van Paul de Lange. Hij mocht aanleggen voor een strafschop na een overtreding van Ruud Knol op Gerson Sheotahul. De Lange faalde niet vanaf elf meter en schoot Volendam in veilige haven.

Sparta ging nog wel op zoek naar de aansluitingstreffer, maar was zeker na de rode kaart voor Yuri Rose (twee keer geel) kansloos. Na een rits van counterkansen bepaalde Sheotahul de eindstand op 3-0.

Door de belangrijke zege klimt Volendam van de achttiende naar de zestiende plaats. Roda JC en De Graafschap bezetten nu de onderste twee plaatsen. Sparta heeft nog slechts een marge van drie punten over op Volendam.

Bekijk hier al onze video's