Fuller krijgt rood na slaan ploeggenoot en Stoke verliest

Ricardo Fuller kreeg tijdens West Ham United-Stoke City (2-1) op wel heel curieuze een rode kaart. De aanvaller van de gasten werd van het veld gestuurd nadat hij ploeggenoot Andy Griffin een klap in het gezicht had gegeven.

Fuller krijgt rood na slaan ploeggenoot en Stoke verliest

Het incident had plaats nadat West Ham United op 1-1 was gekomen. De niet geheel fitte Griffin verspeelde bij die tegentreffer de bal simpel aan doelpuntenmaker Carton Cole. Fuller was woest op zijn ploeggenoot en uitte zijn onvrede door een tik uit te delen.

'We beschikken over een selectie die veel betrokkenheid toont en Ricardo was iets te veel betrokken', was de reactie van Stoke-manager Tony Pulis. 'We zullen deze zaak intern behandelen en niet via de media.'

Pulis bekende dat er meer aan de hand was geweest dan alleen een verdediger die in de fout was gegaan. 'Griffin begon niet fit aan de wedstrijd, maar ik had hem opgesteld omdat Andy Wilkinson was geschorst. Tijdens de rust bleek hij ook last te hebben van een kuit, maar hij zou het nog vijf minuten aankijken en dan besluiten of hij verder kon spelen.'

Precies in die periode ging Griffin in de fout en maakte West Ham gelijk. Kort daarop werd de geblesseerde verdediger alsnog vervangen. Het leed voor Stoke was overigens nog niet geleden, want vlak voor tijd kwam West Ham op gelukkige wijze op 2-1. Invaller Diego Tristán kreeg het doelpunt op zijn naam nadat Cole de bal via de in buitenspelpositie staande Spanjaard in het doel had geschoten en zo doelman Thomas Sørensen kansloos liet.

Bekijk hier al onze video's