Füllkrug sneert naar Dortmund op Duitse persconferentie

Reacties

Niklas Füllkrug heeft kritiek geuit op Borussia Dortmund. Op een persconferentie bij de Duitse nationale ploeg, sneerde de spits naar zijn oud-werkgever.

Füllkrug sneert naar Dortmund op Duitse persconferentie
© Pro Shots
Duitsland
Duitsland
5 - 0
Hongarije
Hongarije

Deze zomer vertrok Füllkrug bij BVB. Na een uitstekend seizoen bij Dortmund, met 20 goals en assists in de Bundesliga, werd West Ham United zijn nieuwe werkgever. Al zat hij daar aanvankelijk nog niet zo op te wachten.

Als hij gevraagd wordt naar de transfer, haalt Füllkrug uit naar die Borussen: 'Er is een reden dat je überhaupt na gaat denken over een vertrek. Een concurrent halen is natuurlijk geen lekker signaal van vertrouwen, laat ik het zo zeggen.' Daarmee doelt de Duitser ongetwijfeld op het aantrekken van Serhou Guirassy van VfB Stuttgart.

Vervolgens kwam West Ham om de hoek kijken. 'Toen wilde ik een andere droom in vervulling brengen: spelen in de Premier League', vertelt de 31-jarige spits. 'De Premier League is een speciale plek.'

Beier
Met het vertrek van Füllkrug en de komst van Guirassy, was de kous nog niet af voor Dortmund. Ook Sébastien Haller (Leganés) en Youssoufa Moukoko (Nice) vertrokken. Voor hen in de plaats kwam de 21-jarige Maximilian Beier. 'Maxi is een goede jongen, erg getalenteerd', gaat Füllkrug verder. 'Ik hoop voor hem dat hij goed bediend wordt.'

Ook dat laatste kan worden geïnterpreteerd als een sneer naar Dortmund. De zwartgelen gaven vorig seizoen de minste voorzetten in de Bundesliga, iets wat een spits als Füllkrug niet ten goede komt.

Spelersprofiel

N. Füllkrug


Geboortedatum:
9 februari 1993
Leeftijd:
31
Geboorteplaats:
Hannover
Nationaliteit
Duitsland
Lengte:
1,89 m
Gewicht:
83 kg
Huidige club:
West Ham United
Nationaal team:
Duitsland
Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.