Arne Slot heeft zaterdagmiddag met Liverpool ook zijn vierde uitwedstrijd in de Premier League gewonnen. Dat kostte tegen Crystal Palace wel onnodig veel moeite, nadat Cody Gakpo met een assist al vroeg aan de basis had gestaan van de enige treffer van de middag. Zo blijft Liverpool koploper, ongeacht wat Arsenal en Manchester City vanmiddag doen.

Crystal Palace
0 - 1
Liverpool
Liverpool

Liverpool pakte vorig seizoen tien punten minder in uitwedstrijden dan kampioen Manchester City, maar kent onder Slot tot nu toe een perfecte score op vreemde bodem. De van Feyenoord overgekomen trainer stelde vrijdag desgevraagd dat zijn ploeg het gat met City alleen kan dichten als het elke wedstrijd domineert. Juist omdat het thuispubliek alleen maar fanatieker achter de thuisploeg gaat staan bij elk simpel balverlies van Liverpool.

Op Selhurst Park voldeed Liverpool aan die opdracht van Slot. Het domineerde het duel volledig met meer dan zeventig procent balbezit, maar direct na de aftrap bleek ook waar de trainer op doelde. Het is dat de buitenspelvlag omhoog ging, anders had Eddie Nketiah al na twintig seconden de score geopend voor Crystal Palace. Het bleek een van de weinige keren dat doelman Alisson iets te doen had, want Liverpool deelde de lakens uit.

Dat resulteerde na negen minuten al direct in de openingstreffer. Gakpo luisterde zijn eerste basisplaats van dit seizoen in de Premier League op met een assist door de bal na een pass van Kostas Tsimikas in één keer voor te geven. Diogo Jota kwam goed voor zijn man en profiteerde: 0-1. Het was direct een van de weinig uitgespeelde kansen voor Liverpool. Zo raakte Jota de bal volledig verkeerd nadat dit keer Ryan Gravenberch hem bediende.

Klik op de tekst in de tweet om de beelden te bekijken.

En dus bleef het opletten voor Liverpool tegen Crystal Palace, dat dit seizoen nog wacht op zijn eerste overwinning. Vlak voor rust loste Ismaila Sarr namens de thuisploeg het eerste schot op doel, maar Alisson was bij de les. In de tweede helft bleef Liverpool de Londenaren in leven houden door opnieuw enkele kansen onbenut te laten. Zo kreeg Mohamed Salah de bal niet langs Dean Henderson na een fraaie lange pass van Virgil van Dijk.

Na een schoonheidsfoutje van Gravenberch kwamen die gemiste kansen Liverpool bijna duur te staan, maar Nketiah schoot op de benen van Alisson na balverlies van de Oranje-international. Enkele minuten later moest de Braziliaanse doelman weer ingrijpen bij een hard schot van Eberechi Eze. Het thuispubliek ging door die kansen weer geloven in een stunt, maar Liverpool hield met debutant Vítezslav Jaros (23) als vervanger van de geblesseerde Alisson stand.