Gakpo opnieuw belangrijk voor Oranje met vijfde goal op groot toernooi

Reacties

Cody Gakpo heeft opnieuw zijn waarde getoond voor het Nederlands elftal. De vleugelspits van Liverpool zorgde met zijn vijfde goal op een groot toernooi direct na rust voor de gelijkmaker tegen Oostenrijk. Gakpo scoorde op EK's en WK's nu evenveel als Marco van Basten, Johan Neeskens en Memphis Depay.

Gakpo opnieuw belangrijk voor Oranje met vijfde goal op groot toernooi
© Pro Shots
Nederland
Nederland
2 - 3
Oostenrijk
Oostenrijk

Oranje keek na een teleurstellende eerste helft tegen een achterstand aan door een eigen doelpunt van Donyell Malen en had vervolgens grote moeite die fout recht te zetten. Direct na rust tapte het Nederlands elftal uit een ander vaatje. Na een balverovering van Lutsharel Geertruida kwam Oranje er via Xavi Simons snel uit en Gakpo rondde de aanval af met een uitstekend schot in de verre hoek.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Zo was Gakpo opnieuw trefzeker op een groot toernooi. In de eerste groepswedstrijd tegen Polen zorgde hij ook al voor de gelijkmaker. Tijdens het WK 2022 in Qatar was de linksbuiten, toen nog als speler van PSV, al drie keer trefzeker in de groepsfase. In totaal was Gakpo nu dus al goed voor vijf goals op grote toernooien. Dennis Bergkamp is recordhouder met tien goals op EK's en WK's voor Oranje.

Bekijk hier al onze video's
Meer Nederland
Meer over Nederland
Meer C. Gakpo
Meer over C. Gakpo
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.