Galatasaray houdt huis bij aartsrivaal en pijnigt Fenerbahçe in Turkse topper

Reacties

Galatasaray heeft de Turkse topper tegen Fenerbahçe gewonnen. In het hol van de leeuw hield de regerend landskampioen flink huis. Daardoor is er alweer een kloof geslagen met de belangrijkste rivaal.

Galatasaray houdt huis bij aartsrivaal en pijnigt Fenerbahçe in Turkse topper
© Bahisal
Fenerbahçe
Fenerbahçe
1 - 3
Galatasaray
Galatasaray

De verwachtingen waren vooraf hooggespannen, bij het Turkse publiek. Fenerbahçe was in eigen huis weliswaar de underdog, maar hield in vier van de vijf wedstrijden het doel schoon. Met Victor Osimhem in de spits bij de aartsrivaal, wachtte nu de ultieme test voor de defensie. Het was echter niet de Nigeriaan, maar Lucas Torreira die de boel als eerste op kwam schudden.

De Uruguayaan besloot na een kleine twintig minuten de bal eens vol op de pantoffel te nemen. De volley spatte uiteen op de paal, maar via de rug van Fenerbahçe-doelman Dominik Livakovic plofte hij binnen. Acht minuten later leek Galatasaray de tegenstander tegen de touwen te drukken, toen Dries Mertens op aangeven van Osimhen er al 0-2 van maakte.

Fenerbahçe ging vol goede moed in de achtervolging, maar na een uur werd het allemaal nog erger. Garbriel Sara tekende aan voor de 0-3. Het maakte er voor ex-Ajacied Dusan Tadic en voormalig Feyenoorder Sebastian Szymanski een pijnlijke avond van. En daar deed de eretreffer van Edin Dzeko vanaf de stip weinig aan af.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.