Galliani ziet in Balotelli 'grote inspiratiebron' bij AC Milan

Mario Balotelli loopt pas enkele weken rond bij AC Milan, maar wordt nu al op handen gedragen. Met vier doelpunten in drie competitieduels heeft hij zich vanaf het eerste moment laten zien.

Galliani ziet in Balotelli 'grote inspiratiebron' bij AC Milan

Vice-president Adriano Galliani is maar wat gelukkig dat, na weken van onderhandelen, de deal met Manchester City rond is gekomen. 'Balotelli inspireert de andere spelers', verklaarde hij. 'Een beetje zoals Zlatan Ibrahimovic dat doet bij Paris Saint-Germain. Zijn doelpunten bewijzen dat we hem niet alleen hebben gekocht voor de media-aandacht.'

Ook Silvio Berlusconi kan zijn geluk niet op met de Italiaanse steraanvaller. 'Hij is een fenomeen geworden. Het is een grote ster, iemand die in de stad het verkeer tot stilstand kan brengen als hij in de straten van Milaan loopt. Hij heeft natuurlijk een geweldige start gekend', stelde de clubpresident.

Berlusconi is op de hoogte van de fratsen die het enfant terrible nog wel eens uit wilde halen in het verleden. 'Hij is onberispelijk tijdens de trainingen en wedstrijden. Maar als hij wordt uitgelokt, wil hij nog wel eens overdrijven in zijn gedrag. Maar we zitten er dicht op. We zorgen ervoor dat zijn uitspattingen uitblijven.'

Voor AC Milan is het een zuur gegeven dat de Balotelli niet beschikbaar is voor de Champions League. Omdat hij voor Manchester City al in het miljoenenbal heeft gespeeld, is Balotelli niet speelgerechtigd voor de kraker tegen Barcelona. Omdat ook Stephan El Shaarawy onzeker is voor het duel, moeten de Rossoneri mogelijk puzzelen in hun voorste linie. Giampaolo Pazzini mag hoe dan ook rekening houden met een basisplaats.

Alle gebruikte foto's op VI.nl zijn afkomstig van VI Images.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen