Droom wordt werkelijkheid voor Balotelli en Berlusconi

Mario Balotelli is dolblij met zijn transfer naar AC Milan, dat met de komst van de 22-jarige Italiaan volgens vice-voorzitter Adriano Galliani een droom heeft verwezenlijkt. 'Dit is wat we allemaal wilden.'

Droom wordt werkelijkheid voor Balotelli en Berlusconi

Ook voor Balotelli wordt een jongensdroom werkelijkheid. 'Ik heb hier altijd al willen spelen. Zodra ik de kans kreeg, ben ik naar Milaan gerend', aldus Balotelli voor de camera van het clubkanaal na zijn aankomst op het Milanese vliegveld.

'In de kranten werd veel beweerd, maar ik wist dat ik uiteindelijk voor Milan zou gaan spelen', vervolgt Balotelli, die dit seizoen pas één keerde scoorde voor zijn voormalige werkgever Manchester City maar bij Milan een tandem met de minstens zo talentvolle Stephan El Shaarawy (foto) moet gaan vormen.

Ook Balotelli denkt zich bij Milan te kunnen onderscheiden. 'Mijn seizoenstart bij City was inderdaad niet goed, maar in dit shirt zal ik het beter doen. Ik hoop dat ik van Milan weer een grote club kan maken, dan maken zij van mij een grote speler. Hopelijk gaan de fans van me houden, dan zal ik ze die liefde terugbetalen.' Waar Balotelli zich in Manchester steeds minder geliefd maakte met zijn fratsen, is de clubleiding van Milan verheugd met de komst van het enfant terrible. 'Mario Balotelli behoeft geen introductie. Dit is een droom die uitkomt, voor ons allemaal. Met voorzitter Silvio Berlusconi voorop', vertelt vice-preses Adriano Galliani (rechts op de foto met Berlusconi).

'Met de komst van Mario versterken we onze ploeg enorm. Mario zat al een tijdje in ons hart, eindelijk is het gelukt', aldus Galliani over Balotelli, die in San Siro geldt als de opvolger van de onlangs voor vijftien miljoen euro aan Corinthians verkochte Alexandre Pato en ook diens oude rugnummer 9 krijgt.

Eerder op de dag had Internazionale-voorzitter Massimo Moratti nog zijn twijfels geuit over de terugkeer van Balotelli in Milaan, waar hij tot 2010 voor Inter voetbalde. 'Milan neemt een gok, maar het zou een goede beslissing kunnen zijn. Er zijn wel duizend redenen te bedenken waarom Milan-voorzitter Silvio Berlusconi hier brood in ziet. We zullen zien hoe het afloopt.'

Alle gebruikte foto's op VI.nl zijn afkomstig van VI Images.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen