Mancini: 'De Engelse media én ik gaan Balotelli missen'

Roberto Mancini heeft kort na het duel met Queens Park Rangers (0-0) met enige weemoed gereageerd op het vertrek van Mario Balotelli. De spits, met wie de manager van Manchester City een haat-liefde-verhouding onderhield, verkast voor twintig miljoen euro naar AC Milan, waar na hij de medische keuring te hebben doorstaan woensdag zijn handtekening zet onder een contract tot medio 2017.

Mancini: 'De Engelse media én ik gaan Balotelli missen'

'En ik zal hem gaan missen', vertelt Mancini. 'Dat geldt ook voor de Engelse pers', doelt de Italiaanse coach op de aanhoudende berichten over Balotelli, die ook buiten het veld geregeld gedrag vertoonde dat vervolgens weer breed werd uitgemeten in de Engelse tabloids. Zo smulden de Engelse kranten van onder meer de akkefietjes waarbij het probleemkind dartpijltjes richting jeugdspelers gooide en van een voorval waarbij hij zijn eigen huis in de brand stak door vuurwerk in de badkuip af te steken.

'Maar hij had nu zijn grote kans om terug te gaan naar Italië', vervolgt Mancini. 'Voor ons is het jammer. Wij houden van Mario als mens en als voetballer, maar hij kan nu bij een topclub als AC Milan spelen. Ik hoop dat Mario zichzelf daar verder ontwikkelt en zijn échte klasse kan tonen. Ik geloof immers nog steeds dat hij dan een van de beste voetballers van de wereld kan worden.'

Mancini ziet ook een probleem voor de media. 'Met Mario hadden ze iemand waar ze iedere dag over konden praten. Nu dat weg valt, moeten ze wat anders verzinnen. Mario gaat nu terug naar zijn familie en dat is belangrijk voor hem.'

De reactie van Mancini is chique. Regelmatig lag hij met de veelbesproken aanvaller overhoop. Bij het meest recente incident waren de twee zelfs hoofdrolspeler in een opstootje op de training. Later werd ook dit voorval met de mantel der liefde bedekt, zoals de Italiaanse trainer in de seizoenen daarvoor al regelmatig vergevingsgezind was voor zijn landgenoot.

Overigens leed City dinsdag zonder Balotelli op bezoek bij Queens Park Rangers (0-0) uiterst pijnlijk puntenverlies. Door het gelijkspel kan koploper Manchester United woensdag het gat weer vergroten tot zeven punten.

Alle gebruikte foto's op VI.nl zijn afkomstig van VI Images.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen