Gebroeders Timber de boeken in als derde tweeling in Oranje

Reacties

Een prachtig moment voor de familie Timber zaterdag in Eindhoven. Quinten en Jurriën Timber stonden in het Nations League-duel met Bosnië-Herzegovina voor het eerst samen op het veld bij Oranje.

Gebroeders Timber de boeken in als derde tweeling in Oranje
© Pro Shots
Nederland
Nederland
5 - 2
Bosnië-Herzegovina
Bosnië-Herzegovina

Jurriën keerde aan het begin van dit seizoen terug na een langdurige kruisbandblessure. Bij Arsenal heeft de verdediger inmiddels een basisplaats veroverd als linksback en ook bij Oranje viel hij na 66 minuten in op die positie. Zijn tweelingbroer Quinten moest iets langer wachten, maar kwam acht minuten voor tijd ook binnen de lijnen.

Quinten en Jurriën zijn de eerste tweeling die samen minuten maken voor Oranje sinds Frank en Ronald de Boer op 2 april 2003. Zij waren samen goed voor 179 interlands bij het Nederlands elftal. De broertjes Timber staan na vandaag op achttien (zestien voor Jurriën, twee voor Quinten).

Daarvoor deelden ook René en Willy van de Kerkhof dat bijzondere moment (110 interlands). De laatste broers die samen op het veld stonden in een Oranje-shirt waren Siem en Luuk de Jong. Dat was in de onofficiële interland tegen Bayern München op 22 mei 2012.

Bekijk hier al onze video's
Meer Nederland
Meer over Nederland
Meer Timber
Meer over Timber
Meer Q. Timber
Meer over Q. Timber
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.