Geen goud of zilver: Marokko laat Spanje ontsnappen op Spelen

Het olympische elftal van Marokko onder leiding van Tarik Sektioui is maandagavond uitgeschakeld in de strijd om het goud op de Olympische Spelen van Parijs. Het elftal, met bekende namen als Achraf Hakimi en Abde Ezzalzouli, mocht lang denken aan een stunt tegen Spanje. In de slotfase ging het echter mis. Voor Marokko blijft nu de strijd om de bronzen plak over.

Marokko O23
1 - 2
Spanje O23
Spanje O23

Kort voor rust maakte Soufiane Rahimi de enige treffer van de eerste helft in het Stade Velôdrome, de thuishaven van Olympique Marseille. Uiteraard scoorde Rahimi, hij maakte er al zes op dit toernooi. Net als tegen Argentinië, Oekraïne en de Verenigde Staten benutte Rahimi een strafschop, waardoor hij Spanje aan het zweten bracht.

Pas twintig minuten in de tweede helft kon Spanje iets terugdoen, via Barcelona-speler Fermín López. Hij leverde vijf minuten voor tijd ook de assist op de 1-2 van Juanlu Sánchez, wat de winnende bleek te zijn in Marseille. Marokko moet zich gaan richten op de bronzen medaille, wat de eerste voetbalmedaille in de historie van het land zou zijn.

Spanje gaat naar de finale op 9 augustus en treft de winnaar van de andere halve finale tussen gastland Frankrijk en Egypte. De verliezer van dat duel neemt het dus tegen Marokko op, de troostfinale om het brons wordt gespeeld op 8 augustus.

Frankrijk O23
nv
3 - 1
Egypte O23
Egypte O23

Scheidsrechter Ilgiz Tantashev uit Oezbekistan moest al vroeg vervangen worden na een botsing