Geen schijn van kans voor Bayern in Bordeaux

Ondanks een goede start had Bayern München geen kans tegen Girondins Bordeaux en verloor met 2-1. De ploeg van Louis van Gaal eindigde het duel met tien man. Juventus had aan één treffer genoeg om drie punten te pakken tegen Maccabi Haifa.

Girondins Bordeaux-Bayern München 2-1Met Mark van Bommel als aanvoerder trad Bayern München aan tegen Girondins Bordeaux. De Fransen speelden niet in het blauw van hun stad met het witte V-teken, maar in een beduidend minder fraaie rood-witte combinatie.

De ploeg van Louis van Gaal kreeg na zes minuten een welkomstgeschenk van de bezoekers. Een hoekschop van de Duitse ploeg werd onhandig in eigen doel gewerkt door Michael Ciani. Het bleek de opmaat van een zeer enerverende eerste helft. Girondins liet zich totaal niet van de wijs brengen door de vroege achterstand en onder aanvoering van vedette Yoann Gourcuff ging het op zoek naar de gelijkmaker.

Binnen het half uur vond uitgerekend Ciani het doel aan de andere kant. Een corner van Wendel tikte de verdediger uit Guadeloupe magistraal, achter zijn standbeen, in het Duitse doel. Een minuut daarna verloor Bayern het grote talent Thomas Müller die twee forse charges bestraft zag met geel en dus rood. Nadat Gourcuff met een fantastische pegel Hans-Jörg Butt tot een uiterste inspanning dwong, viel vijf minuten voor rust de 2-1.

Marc Planus troefde Hamit Altintop af bij een vrije trap van - weer - Wendel en tikte binnen. Na rust had Bayern nog minder in te brengen en bleef met hangen en wurgen in de wedstrijd. Zelfs twee strafschoppen waren niet besteed aan de thuisploeg. Eerst miste Gourcuff. Zijn stift werd met een reactie gepareerd door Butt en ook de rebound was niet aan de begaafde spelverdeler besteed.

Vlak voor tijd miste Jussiê vanaf elf meter. Wederom keerde Butt de inzet. De penalty was gegeven nadat Daniel Van Buyten zich had vergrepen aan Marouane Chamakh. Het kostte de Belgische verdediger een rode kaart zodat Bayern het duel met negen man eindigde.

Juventus-Maccabi Haifa 1-0Maccabi had ervoor gekozen om te gokken op een wat arrogante start van de thuisploeg. Dat resulteerde in de tweede minuut in een grote kans voor Vladimir Dvalishvili, maar Gianluigi Buffon was wel vanaf het eerste fluitsignaal alert. Al snel stelde Juventus orde op zaken en nam het initiatief stevig in handen. Tot grote kansen leidde het niet. David Trezeguet was het dichtstbij, maar zijn inzet ging voorlangs.

Kort na de hervatting besliste Juventus de wedstrijd. Een indraaiende vrije trap van Diego belandde op het hoofd van Giorgio Chiellini die de 1-0 binnen kopte. Ondanks uitstekende kansen voor Sebastian Giovinco en Trezeguet bleef het daarbij. Maccabi slaagde er niet in iets terug te doen. Mede doordat het vanaf de 68ste minuut met tien man speelde na de rode kaart voor Tiago Dutra.