Geen schorsing voor 'kinderachtige' Zlatan

Zlatan Ibrahimovic wordt niet vervolgd voor een spuugincident tijdens de competitiewedstrijd tegen Catania. De Zweedse spits van Internazionale ontloopt daarmee de schorsing van drie duels die hem boven het hoofd hing.

Geen schorsing voor 'kinderachtige' Zlatan

In de door Inter met 2-1 gewonnen wedstrijd had Ibrahimovic het voortdurend aan de stok met Catania-verdediger Andrea Sottil. Op televisiebeelden leek het dat de spits zijn tegenstander daarbij ook bespuwde. Vanuit een andere camerapositie kon echter ook de conclusie worden getrokken dat de oud-Ajacied simpelweg naar de grond spuugde.

Die onduidelijkheid deed de Italiaanse tuchtcommissie besluiten om geen actie te ondernemen tegen Ibrahimovic. De ophef die na afloop ontstond doet het imago van de Zweed echter geen goed. Sottil was woedend over de manier waarop hij door Ibrahimovic was bejegend.

'Ibrahimovic gedroeg zich kinderachtig. Van het spugen heb ik niets gemerkt, maar na het tweede doelpunt van Dejan Stankovic provoceerde hij mij door me met een brede glimlach op zijn gezicht de hand te willen schudden. Dat soort gedrag hoort thuis in de peuterspeelzaal.'

'Ik ben 32 jaar en ik laat niet op die manier met me sollen. Ibrahimovic is een onsympathiek persoon, een professional zou zich op dit niveau niet zo moeten gedragen. Aan het eind van de wedstrijd vertelde ik aan Julio Cruz dat ik Ibrahimovic geen eerlijke speler vind en raad eens, hij was het met me eens.'

Bekijk hier al onze video's