Colombia verslaat Uruguay en staat tegen Argentinië in finale Copa América

Reacties

Colombia heeft zich in de nacht van woensdag op donderdag geplaatst voor de finale van de Copa América. In de halve finale waren de Colombianen nipt te sterk voor Uruguay. Van zondag om maandag volgt de finale tegen Argentinië.

Colombia verslaat Uruguay en staat tegen Argentinië in finale Copa América
© Pro Shots
Uruguay
Uruguay
0 - 1
Colombia
Colombia

Uruguay maakte dit toernooi indruk met drie zeges in de groepsfase en een overwinning na strafschoppen tegen Brazilië in de kwartfinale. Met voormalig Ajacied Davinson Sánchez in de basis en invallers Santiago Arias (ex-PSV) en Luis Sinisterra (ex-Feyenoord) nam Colombia het in de halve finale op tegen Uruguay, waar voormalig AZ-doelman Sergio Rochet op doel stond.

Ook was het de clash tussen Liverpool-aanvallers Darwin Núñez en Luis Díaz, die later weer zullen aansluiten bij de selectie van Arne Slot. Hoewel Uruguay wat meer de bal had, ging het qua kansen gelijk op. Een goal van Jefferson Lerma enkele minuten voor rust bleek genoeg voor een Colombiaanse zege. De middenvelder van Crystal Palace kopte een corner van James Rodriguez binnen.

Door een tweede gele kaart voor Daniel Muñoz speelde Colombia de hele tweede helft met tien man, maar toch plaatste het zich voor de derde keer in de geschiedenis voor de finale van de Copa América. In 1975 werd Colombia tweede, in 2001 kampioen en dit jaar volgt een nieuwe kans. Maandagochtend vroeg (2.00 uur Nederlandse tijd) is de finale van de Copa tussen Argentinië en Colombia.

Na afloop werd het nog even onvriendelijk, toen de spelers van Uruguay het aan de stok kregen met Colombiaanse fans.

Ma 15 jul.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.