Argentinië en trefzekere Messi via Canada naar finale van Copa América

Reacties

Argentinië heeft in de nacht van dinsdag op woensdag ten koste van Canada de finale van de Copa América bereikt. De regerend wereldkampioen won mede dankzij de eerste goal van Lionel Messi op het eindtoernooi in de Verenigde Staten.

Argentinië en trefzekere Messi via Canada naar finale van Copa América
© Pro Shots
Argentinië
Argentinië
2 - 0
Canada
Canada

Argentinië en Canada troffen elkaar in de groepsfase en ook toen waren de Argentijnen met 2-0 te sterk voor de ploeg van bondscoach Jesse March. In het MetLife Stadium in East Rutherford opende Julían Álvarez na ruim twintig minuten de score. De aanvaller werd bediend door Rodrigo De Paul en schoot door de benen van keeper Maxime Crepeau raak.

Niet lang na de pauze viel de beslissing: Messi zorgde ervoor dat een schot van Enzo Fernández van richting werd veranderd, waardoor Crepeau voor de tweede keer op de avond werd gepasseerd. Het was voor Messi zijn eerste doelpunt op de Copa América in de VS. Canada bleek daarna niet in staat om de Argentijnen aan het wankelen te brengen.

Bij Argentinië begonnen voormalig Ajacieden Lisandro Martínez en Nicolás Tagliafico in de basis. Ajax-doelman Geronimo Rulli bleef de hele wedstrijd op de bank. De andere halve finale is komende nacht tussen Colombia en Uruguay. De finale van de Copa América is zondag in het Hard Rock Stadium in Miami.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.