Gefrustreerde Defoe hapt in Mascherano

'Het is een van de meest verbazingwekkende scène's ooit gezien op een Engels voetbalveld', oordeelde The Sun. Tijdens de derby tussen Tottenham Hotspur en West Ham United besloot Jermain Defoe tegenstander Javier Mascherano te bijten.

Gefrustreerde Defoe hapt in Mascherano

Het Engelse boulevardblad brengt de actie van de spits duidelijk in beeld en begeleidt deze op de voorpagina met de kop Bite Hart Lane, verwijzend naar White Hart Lane, de thuishaven van Tottenham.

Defoe besloot tot zijn actie nadat Mascherano hem van achter onderuit had gegleden en daarvoor werd bestraft door scheidsrechter Steven Bennett. Na de hap van Defoe ontstond er een flinke duw- en trekpartij, waarbij bijna alle 22 spelers betrokken waren en waardoor de wedstrijd enkele minuten stillag.

Martin Jol bagatelliseerde het incident. 'Hij sabbelde een beetje op zijn arm', zag de coach van The Spurs. 'Er zal geen afdruk van zijn. Vraag Mascherano maar of hij een afdruk heeft. Het hoort allemaal bij het spel. Ze schopten Defoe binnen tien minuten drie keer van achter en hij wilde zijn frustratie op een komische manier uiten.'

Bekijk hier al onze video's