Gelderse kraker op weg naar Intertoto Cup

De strijd om een plek in de Intertoto Cup wordt een Gelders onderonsje, al leken Vitesse en NEC daar in hun duels niet veel trek in te hebben.

Gelderse kraker op weg naar Intertoto Cup

Vitesse-RKC Waalwijk 2-0 (4-4)
Het duel in het mager bezette Gelredome boeide vrijwel geen moment. Beide teams oogden ongeïnspireerd en niet bepaald gretig om een plek in de Intertoto Cup te veroveren. RKC was de iets betere ploeg, kreeg ook wel wat kansjes maar rondde slecht af. In de slotfase pakte Vitesse de winst. Het duo Mads Junker en Youssouf Hersi, dat in Waalwijk al verantwoordelijk was voor de vier treffers, maakte nu 1-0 (86ste minuut) en 2-0 (87ste).

NEC-Heracles Almelo 2-3 (0-2)
De spanning in Nijmegen was wel groot. Heracles gooide in de slotfase alles op alles om nog een keer te scoren en te overleven, maar slaagde net niet. Er leek aanvankelijk niet veel aan de hand voor het gelaten spelende NEC. De ploeg van Ron de Groot maakte via Rutger Worm en Romano Denneboom de 1-0 achterstand (Marnix Smit) goed. Invaller Thijs Sluijter gaf Heracles met twee mooie goals weer hoop. Maar ook toen doelman Martin Pieckenhagen mee ten aanval trok, bleef de verlossende vierde Tukkerse treffer uit.

Bekijk hier al onze video's