Gelukkige Grieken komen weg met verlies

De opdracht was zo simpel vooraf voor de Grieken. Een puntje tegen de teleurstellende Russen en plaatsing voor de kwartfinale van het EK was binnen. Dat puntje lukte niet, want Griekenland verloor met 2-1. Plaatsing lukte wel, omdat Spanje onderuitging en Griekenland die ene belangrijke treffer maakte.

Na ruim een kwartier zag het er nog zeer donker uit voor de ploeg van Otto Rehhagel. De Duitse bondscoach van Griekenland zag zijn elftal twee snelle tegenslagen incasseren. Na één minuut en tien seconden profiteerde Dmitri Kiritsjenko van een fout in de verdediging. En in de zeventiende minuut kopte Dmitri Boelikin raak uit een hoekschop.

Nog voor rust klaarde de hemel op voor Griekenland. Zissis Vrysas scoorde op aangeven van Dimitris Papadopoulos. Vrysas' goal was van grote waarde omdat de Grieken daarmee sowieso op doelsaldo de tweede plaats zouden innemen.

In de tweede helft golfde het spel op en neer en hield Griekenland stand. Of beter gezegd de marge van één doelpunt verschil. Waardoor de kwartfinale zowaar werd bereikt, zij het met de hakken over de sloot na een overwinning, een gelijkspel en een nederlaag op Portugese bodem.