Gemiste kansen doen niet alleen PSV, maar ook Nederland in coëfficiëntenstrijd pijn

Reacties

PSV gaf dinsdagavond niet alleen de overwinning uit handen tegen Sporting Portugal, het verspeelde ook een fraaie Nederlandse slag in de coëfficiëntenstrijd. Het had een tikje kunnen uitdelen aan concurrent Portugal, maar dat blijft nu achterwege.  

Gemiste kansen doen niet alleen PSV, maar ook Nederland in coëfficiëntenstrijd pijn
© Pro Shots
PSV
PSV
1 - 1
Sporting Lissabon
Sporting Lissabon

Bij een zege had Nederland 0,333 punt kunnen bijschrijven, maar door de late tegentreffer bleef daarvan slechts de helft over (+0.167). Daardoor loopt Portugal (+0,200) zelfs weer een heel klein beetje in, terwijl Nederland bij een zege van PSV tijdelijk had kunnen uitlopen. De overwinning van Stade Brest betekent 0,286 punt voor Frankrijk, maar daar tegenover staat de nederlaag van PSG tegen Arsenal

Aan het begin van het seizoen koesterde Nederland nog een voorsprong van 4,984 punten op Portugal. De Zuid-Europeanen verkleinden hun achterstand in de zomer - vooral door de vroege uitschakeling van Go Ahead Eagles in de Conference League - maar afgelopen week sloeg de Eredivisie weer terug.

Zoals bekend is de inzet hoog: het land dat in mei 2025 zesde staat, mag in het seizoen 2026/27 twee teams afvaardigen aan de hoofdfase van de Champions League en heeft - afhankelijk van het verloop van de voorronde - zelfs kans op een derde team in het hoofdschema.

Later deze midweek heeft zowel Nederland als Portugal nog vier troeven. Namens de Eredivisie speelt Feyenoord woensdag in de Champions League bij Girona. Donderdag is de Europa League-brigade aan zet met Slavia Praag - Ajax, Athletic Bilbao - AZ en FC Twente - Fenerbahçe.

Portugal speelt nog met Benfica (woensdag in de Champions League thuis tegen Atlético Madrid), Vitória Guimarães (woensdag in de Conference League thuis tegen NK Celje), Sporting Braga (donderdag in de Europa League op bezoek bij Olympiakos Piraeus) en FC Porto (donderdag in de Europa League thuis tegen Olympiakos Piraeus).

Top 10 coëfficiëntenlijst:

Land Coëfficiënt
Engeland 91,160
Italië 80,481
Spanje 75,419
Duitsland 73,535
Frankrijk 60,665
Nederland 55,900
Portugal 52,016
België 45,000
Tsjechië 40.050
Turkije 36,900

Alles over de Champions League

We bundelen het laatste Champions League-nieuws op onze Champions League -pagina. Van PSV, tot Feyenoord en de topfavorieten, alles komt voorbij. Alle wedstrijden zijn ook hier te vinden.
Bekijk hier al onze video's
Meer PSV
Meer over PSV
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.