Gentenaar vindt keuze Van Basten amateuristisch

Dennis Gentenaar is niet langer vaste reserve bij Ajax en dat verbaast de 32-jarige doelman. Hoewel hij onlangs nog overwoog zijn contract te verlengen, stuurt de keeper nu aan op een vertrek uit Amsterdam.

Coach Marco van Basten heeft ervoor gekozen Gentenaar en derde doelman Kenneth Vermeer om en om op de reservebank te laten plaatsnemen. Dat heeft erin geresulteerd dat Vermeer is opgenomen in de selectie van Ajax voor het UEFA Cup-duel in Servië met Borac Cacak en dat Gentenaar thuis moet blijven.

'Toen ik vroeg waarom ik niet tweede keeper blijf, zei Van Basten letterlijk dat Vermeer anders met een lang gezicht zou rondlopen', reageert Gentenaar in Het Parool. 'Ik vind dat amateuristisch. Dat is geen topsportklimaat. Je kiest toch de beste spelers? Nu houdt hij rekening met de gevoelens van Vermeer, maar het maakt hem dus niet uit hoe ik me onder deze beslissing voel.'

'Van Basten zei ook dat Vermeer tegen me aan kruipt, maar nog niet op mijn niveau zit', vervolgt Gentenaar. 'Ik word dus nog de betere keeper geacht. Ik snap ook niet hoe dit moet gaan werken. Wat gebeurt er nou als Maarten Stekelenburg geblesseerd raakt? Gaan Vermeer en ik dan ook om en om in de basis beginnen? Van Basten maakt geen keuze.'

De ontstane situatie heeft Gentenaar aan het denken gezet. 'Vijf weken geleden informeerde Danny Blind nog namens Ajax bij mijn zaakwaarnemer Rodger Linse of ik mijn contract wilde openbreken en verlengen. Ik was best geïnteresseerd om langer bij Ajax te blijven, maar voor mij is het nu duidelijk: ik moet ook verder kijken. Ik sluit zelfs een vertrek in de winterstop niet uit.' De keeper heeft een aflopende verbintenis in Amsterdam.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen