Gerets legt aanbieding Ivoorkust naast zich neer

Eric Gerets heeft de kans laten lopen om met Ivoorkust naar het WK te gaan. De Belgische trainer wil zich louter concentreren op zijn werk bij Al-Hilal. Guus Hiddink wordt overigens ook in verband gebracht de functie van bondscoach van Ivoorkust.

Gerets legt aanbieding Ivoorkust naast zich neer

'Ik heb alles geprobeerd en was dolgraag naar het WK gegaan, maar beide jobs zijn niet te combineren', zegt Gerets in het Laatste Nieuws. 'Daarom heb ik besloten om niet in te gaan op het voorstel van Ivoorkust.'

'Als je professioneel bij een club wilt werken, heb je veel tijd nodig', vervolgt Gerets. 'Die is er niet als ik het ook met Ivoorkust goed zou willen aanpakken. Vriendschappelijke interlands spelen en internationals bezoeken in Europa was bijvoorbeeld al niet mogelijk.'

Gerets oogst overigens veel succes met Al-Hilal. De voormalige speler en coach van PSV leidde club onlangs naar het kampioenschap en vrijdag won hij met zijn ploeg de Crown Prince Cup. Al-Hilal is ook nog actief in de Aziatische Champions League.

Dat de Ivoriaanse bond Gerets heeft benaderd bevestigt de geruchten dat het Afrikaanse land nog vóór het WK een nieuwe bondscoach wil aanstellen. Officieel is Vahid Halilhodzic nog steeds in functie. Hiddink zou de baan van hem kunnen overnemen voordat hij na de zomer aan de slag gaat als bondscoach van Turkije.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen