Gestopte Varane kreeg teken van zijn lichaam: 'Ik wist het meteen'

Reacties

Raphaël Varane had niet lang nodig voor zijn besluit om te stoppen nadat hij een knieblessure had opgelopen. De 31-jarige verdediger kon het niet meer opbrengen zijn lichaam in gevaar te brengen.

Gestopte Varane kreeg teken van zijn lichaam: 'Ik wist het meteen'
© Pro Shots

Twee jaar na zijn transfer van RC Lens naar Real Madrid liep Varane een zware knieblessure op aan zijn rechterknie. Dat was voor de Fransman eigenlijk het begin van het einde. 'Sinds 2013 moest mijn linkerknie mijn rechterknie compenseren. Dat ik nu geblesseerd raakte aan mijn linkerknie, was een teken'. Ik wist het meteen', blikte hij terug met L'Équipe.

Varane raakte dit jaar geblesseerd als speler van Como, waar hij slechts één duel voor speelde. 'Als mijn linkerknie me vertelt dat hij klaar is met het dragen van de lasten, moet je daarnaar luisteren. Deze blessure bracht me in een neerwaartse spiraal, de balans tussen opoffering en plezier in het spelletje ontbrak.'

Varane is één van de succesvolste voetballers van zijn generatie. De stopper won in 2018 het WK met Frankrijk en is vooral bekend van tien seizoenen bij Real Madrid. In 360 wedstrijden voor de Spaanse grootmacht won hij vier keer de Champions League en drie keer La Liga. Een driejarig verblijf bij Manchester United verliep daarna minder succesvol.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.