Ghana laat zich te kijk zetten door de Comoren in WK-kwalificatie

Reacties

De Comoren hebben dinsdag voor een enorme stunt gezorgd in de WK-kwalificatie door Ghana te verslaan. Een treffer van Myziane Maolida vlak voor rust brak The Black Stars op.

Ghana laat zich te kijk zetten door de Comoren in WK-kwalificatie
© Pro Shots
Comoren
Comoren
1 - 0
Ghana
Ghana

Bij de Comoren maakten Sparta Rotterdam-verdediger Saïd Bakari en Yacine Bourhane (voorheen Go Ahead Eagles) de negentig minuten vol. Ghana, dat een jaar geleden nog acte de presence gaf op het WK in Qatar en daar strandde in de eerste ronde, hield Mohammed Kudus aanvankelijk op de bank. De ex-Ajacied viel direct na rust in, maar ook hij kon het verschil niet maken.

De Comoren gaan met zes punten uit twee wedstrijden aan de leiding in Groep I van de Afrikaanse kwalificatie, drie meer dan Ghana. Alleen de groepswinnaar plaatst zich direct voor de volgende fase, de nummer twee mag nog wel naar play-offs.

Begin 2022 zorgden de Comoren voor een stuntje door de achtste finales te halen op het toernooi om de Afrika Cup. Kameroen was toen met 2-1 te sterk.

Kameroen loopt eveneens averij op
Over Kameroen gesproken: ook De Ontembare Leeuwen maakten dinsdag geen overtuigende indruk in de WK-voorronde. De kwartfinalist van het WK 1990 bleef tegen Libië steken op een 1-1 gelijkspel. De geblesseerde Andre Onana werd vervangen door Fabrice Ondoa. Kameroen won eerder met 3-0 van Mauritius.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.